Sitemap | Avanceret søgning |

En verden af viden

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb og meget andet fra avisens JP Explorer ekspeditioner til klodens fjerneste egne.

Materialet er indekseret efter fag, klassetrin, sted og emne. I videnbanken indgår endvidere alt materiale om Galathea 3-ekspeditionen samt artikler fra tidsskriftet Aktuel Naturvidenskab.

Videnbanken giver også skolerne adgang til Morgenavisen Jyllands-Postens generelle avisarkiv samt e-avisen - den digitale udgave af avisen.
Søg i videnbanken

Sådan får du adgang til hele videnbanken

Dele af videnbanken er åben for alle, men det kræver log-in at få adgang til hele banken. Skolebrugere opnår adgang med et UNI-login.

Digitale landkort

Videnbanken giver skolerne adgang til digitale landkort fra Tops Maps Net, som giver dig mulighed for at navigere rundt på ni forskellige kort direkte i din browser.

Kortene inkluderer blandt andet Verden og Europa i forskellige udgaver.

Det er muligt at slå forskellige navne og grafikelementer til og fra, så du kan få overblik over de informationer, du gerne vil bruge. Det er også muligt at zoome helt tæt ind på dele af kortet ved hjælp af musen.
Læs mere om Top Maps
***

Ophavsret

Indhold på viden.jp.dk kan gemmes, kopieres, bearbejdes og fremvises i forbindelse med undervisning. Materialet må ikke gøres til genstand for kommerciel udnyttelse eller på anden måde offentliggøres med betaling for øje.
Læs mere

Forbehold

Alt indhold på viden.jp.dk er produceret i forbindelse med et aktuelt tema. Det fremgår, fra hvilket tema alle dokumenter stammer, og hvornår temaet er produceret. Redaktionen tager forbehold for ændringer i befolkningstal, priser, adresser etc., som er fremkommet efter redaktionens afslutning af det enkelte tema.

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr.
Læs mere