Sitemap | Avanceret søgning |

I gang med at tegne

Nu skal du i gang med tegneopgaverne i Tegneskolen. Held og lykke.

Tegneskolen er lavet til børn og unge i alderen 9-17 år. Jo bedre du bliver til de øvelser, vi har lavet, jo bedre bliver du som tegner, når du bliver ældre. Og hvis du kommer til at synes, at det nogle gange er lidt svært, så fat mod. Det bliver nemmere, anden gang du løser opgaverne.

Er teksten svær at læse, kan du kigge på eksemplerne. Vi anbefaler, at du arbejder med opgaverne i den rækkefølge, de er listet i til venstre på siden.

Er du blandt vores yngste brugere - dvs. 12 år eller yngre - bør du bruge mest tid på grundøvelserne. Det er til og med Tegn med ord. De resterende øvelser er lidt mere vanskelige at forstå og arbejde med, så de yngste bør vente lidt med dem.

Få evt. hjælp af en voksen.

Regler:

  • Viskelæder er forbudt. Du skal tegne dig ud af problemerne.
  • Hvis ikke andet er beskrevet, tegner du med blyanter, hvor der står 2b eller 6b på siden af blyanten. Almindelige skoleblyanter kan næsten ikke bruges, deres bly er for hårdt.
  • Du skal tegne på A4 eller A3-papir, hvis der ikke står andet ved opgaven. Har du ikke rigtigt tegnepapir, kan almindeligt kopipapir godt bruges.
  • Husk, at overholde den tid, vi siger, at du har til en opgave.
  • Der er tid nok, og det er den bedste måde at lære det på. Brug et stopur. 

Øvelser og opgaver er lavet af Jannik Broz, der er leder af Billedskolen på Horsens Kunstmuseum.

Opvarmning

Inden du for alvor går i gang med at tegne, skal du lige varmes op. Det gør vi med en øvelse, som vi kalder tegnecollage, fordi vi tegner motiverne oven i hinanden. Du skal selvfølgelig tegne hurtigt.
Se opgaven

Stencils

Du kender sikkert de korte tegneserier, som findes i mange aviser, de såkaldte striber. Den slags striber, du skal tegne, kalder vi for stencils. Det betyder på engelsk at skære en form ud.
Se opgaven

Store tegninger

Find hele din samling af blyanter og spids dem alle sammen. For nu skal der tegnes på stort papir og med masser af streger, store streger, vilde streger, streger i lag. Tegn, så du sveder ­- til gengæld skal du bare tegne motivet af, så den del er ret afslappende.
Se opgaven

Essensen af en ko

Hvad kommer du til at tænke på, når du ser en ko? Minder den dig om noget bestemt? Og hvordan skal den ultimative ko tegnes?
Se opgaven