Sitemap | Avanceret søgning |


Politik for begyndere

Hvordan bliver man statsminister, hvad er en løsgænger, og hvem bestemmer i et parti?

JP Undervisning og Jyllands-Posten guider politiske nybegyndere gennem folkestyrets indviklede regler. Guiden på 20 lektioner er enkel og overskuelig - både for elever og førstegangsvælgere. Men mere erfarne vælgere kan også med fordel læse med.

Ud over guiden finder du også baggrundsmateriale og undervisningsopgaver målrettet til grundskolens ældste elever her på sitet.
Undervisning

Til undervisningsbrug

Materialet kan bruges på mange forskellige måder. Som oplæg og materiale til projektuge og efterfølgende besøg i Folketinget, eller man kan vælge at plukke relevante lektioner ud og bruge de tilhørende opgaver.
Gå til lærervejledning
Opgaver

Er ministeren folketingsmedlem?

Hvem bliver ministre og skal man være medlem af Folketinget for at komme i betragtning? Bliv klogere på dette og meget mere under arbejdet med opgaverne.
Gå til opgaver

Guide til det politiske system

Hvordan bliver man statsminister, hvad er en løsgænger, og hvem bestemmer i et parti? Jyllands-Posten gennemgår det politiske system til glæde for begyndere. Erfarne vælgere kan med fordel læse med.
Download Politik for begyndere

Et politisk år i stikord

Politik er rigtig mange ting, og 2010 var ingen undtagelse; vælgerne blev mødt med en konservativ nedsmeltning, 12 minutter ekstra, overbetaling til privathospitalerne og politikeres privatliv i medierne.
Læs artiklen

FaktaMeter tjekker politikerne

Hver eneste dag flyver politikernes påstande på kryds og tværs i medierne. Men hvad er rigtigt? Og hvad er forkert? Politikernes udsagn fakta-tjekkes af journalister og researchere og rates på en sandhedsskala.
Tjek påstande i FaktaMeter