Sitemap | Avanceret søgning |
Aktier
Hvordan handler jeg aktier, kan jeg lave en strategi og hvordan finder jeg ud af hvilke aktier, der er bedst? Dette undervisningstema lægger sig op af aktiespillet "AktieMester". I skal danne investeringsforeninger og investere i aktier for fiktive penge.

Tværfagligt undervisningsforløb til 9.-10. klasse og ungdomsuddannelserne, matematik, dansk og samfundsfag.

Flytte hjemmefra
Hvad skal du tænke på, før du flytter hjemmefra? Hvilke udfordringer kan du havne i? Og hvordan skal du løse dem? Undervisningstemaet giver eleverne en bedre forståelse for deres egen privatøkonomi.

Dansk- og samfundsfagligt undervisningsforløb for 9.-10. klasse og ungdomsuddannelserne.

Få råd til drømmen
Hvordan får jeg råd til en ny computer, rejse eller en bolig? Undervisningstemaet "Få råd til drømmen" giver eleverne en grundlæggende indsigt i at drømmen er indenfor rækkevidde, hvis de sparer op.

Tværfagligt undervisningsforløb til 9.-10. klasse og ungdomsuddannelserne, matematik, dansk og samfundsfag.

Identitetstyveri
Temaet "Identitetstyveri" giver et bredt indblik i, hvordan det er at få stjålet sin identitet. Gennem opgaver og diskussioner vil eleverne kunne danne deres egen mening om sagen og slutte forløbet af med at skrive en kronik eller et læserbrev. 

Tværfagligt undervisningsforløb til 9.-10. klasse og ungdomsuddannelserne, dansk og samfundsfag, 3 moduler.

Ramt af finanskrisen
Temaet "Ramt af finanskrisen" tager fat på den ulykkelige situation det er for familier, hvor det økonomiske grundlag ikke hænger sammen længere. Gennem opgaver og diskussioner vil eleverne få et indblik i hvorfor det er så vigtigt at holde godt øje med sin egen økonomi.

Tværfagligt undervisningsforløb til 9.-10. klasse og ungdomsuddannelserne, matematik, dansk og samfundsfag, 3 moduler.

Iværksætter
Vil du gerne sætte noget i gang? Er du nysgerrig på hvordan, du får din gode idé til at blive til en succesfuld forretning? Arbejd i dette undervisningsmateriale med hvordan du kan lave din egen virksomhed og blive iværksætter.  

Undervisningstemaet er tværfagligt i fagene dansk, samfundsfag og matematik. Brug det til 9.-10. klasse og ungdomsuddannelserne.

Mangler du et job?

Få tips og gode idéer til hvordan du finder et fritidsjob. Se desuden også eksempel på hvordan du kan skrive et CV.
Læs artiklen

Det økonomiske kredsløb

Alle økonomiske transaktioner i samfundet er afhængige af hinanden i et bestemt men temmelig kompliceret mønster. Selv små ændringer i lønniveau, skat eller priser på varer kan have stor betydning for den enkelte dansker.
Læs artiklen

Bic Mac-indeks?

Hvad er Bic Mac-indekset, og hvad laver en aktuar? Gå på opdagelse i leksikonet.
Se leksikonet

Forfulgt af identitetstyv

En lønkonto, der er blevet tømt, og en bunke med utallige regninger og rykkere er konsekvensen af den identitetstyv, der har forfulgt 22-årige Laura Madsen siden 2008.
Se video