Sitemap | Avanceret søgning |

Tyv købte ind for Daniels regning

Af KARINA O. DAHLGAARD
Publiceret 19-06-2011

Navn: Daniel Wagner Jensen

Alder: 23 år

Det gjorde identitetstyven: For et år siden modtog Daniel Wagner Jensen et brev fra et inkassofirma. Brevet var adresseret til hans tidligere adresse, og der stod, at han skyldte 350 kr. for tøj købt over nettet, og at han desuden skulle betale en bøde på 1.000 kr. Men han havde ikke købt tøj, han ikke havde betalt for. Et halvt år senere henvendte et andet inkassofirma sig til Daniel Wagner Jensen. Firmaet krævede 450 kr. for parfume købt over nettet, samt 1.000 kr. i bøde. Heller ikke det køb kendte Daniel Wagner Jensen noget til.

Hvordan fandt tyven oplysningerne: Omkring en måned før den første episode havde Daniel Wagner Jensen fået stjålet sit pas, som han havde brugt som ID, under en bytur. Passet lå i en lukket lomme i hans jakke. Gerningsmanden har brugt Daniel Wagner Jensens cpr-nummer, som stod i passet.

Hvad blev der gjort: Daniel Wagner Jensen meldte den første episode til politiet, som noterede det. Han ringende adskillige gange til inkassofirmaet i et forsøg på at overbevise firmaet om, at det ikke var ham, der havde købt tingene. Han skulle indsende formularer for at bevise sin uskyld, men firmaet svarede tilbage, at de fastholdt anklagen. Daniel Wagner Jensen fortsatte med at forklare, at det ikke var ham. Til sidst droppede firmaet at indkræve pengene fra ham.

Anden episode meldte Daniel Wagner Jensen også til politiet, som gav ham indtryk af, at den slags ofte skete. Igen måtte Daniel Wagner Jensen bruge en del tid og kræfter for at overbevise inkassofirmaet om, at han ikke havde købt tingene.

»Det har været frygteligt at skulle bruge så lang tid på at overbevise dem om, at det ikke var mig. Jeg håber ikke, at det sker igen. Jeg ved ikke, hvad det kan få af konsekvenser, men jeg har været nervøs for at blive registreret som dårlig betaler.

Jeg er irriteret over, at det kan lade sig gøre at købe ting i mit navn, og jeg har lyst til at konfrontere den person, der har gjort det,« siger Daniel Wagner Jensen.

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Hvis du vil vide mere
'