Sitemap | Avanceret søgning |

Narkoman brugte Helles cpr-nr.

Af KARINA O. DAHLGAARD
Publiceret 19-06-2011

Navn: Helle Petersen.

Alder: 23 år.

Det gjorde identitetstyven: Identitetstyven gik i maj 2010 til vagtlægen og fik udskrevet afhængighedsskabende medicin i Helle Petersens navn. Desuden prøvede tyven flere gange at købe medicin med Helle Petersens cpr-nummer rundt omkring i Jylland. Tyven forsøgte også ad to omgange at få flyttet penge fra Helle Petersens bankkonto til sin egen.

Hvordan fandt tyven oplysningerne: Helle Petersen mistede nogle år tidligere sin pung. Hun mener dog ikke, at der har været oplysninger til hendes bank her, og hun er heller ikke sikker på, at hendes cpr-nr. var i pungen.

Politiet mener, at tyven måske har fundet Helle Petersens oplysninger i f.eks. en skraldespand.

Hvad blev der gjort: Helle Petersens egen læge reagerede på, at hun havde fået udskrevet den stærke medicin, og kontaktede hende derfor for at spørge, om hun var okay. Helle Petersen boede dengang i Kina og kendte ikke noget til medicinen. Lægen forsøgte at melde episoden på vegne af Helle Petersen og fandt desuden ud af, at tyven kun havde oplyst cpr-nummeret til vagtlægen og sagt, at hun havde glemt sit sygesikringskort.

Da Helle Petersen flyttede tilbage til Danmark, ringede hendes lille lokalbank og sagde, at en kvinde i to omgange havde forsøgt at udgive sig for at være hende.

Helle Petersen meldte nu episoderne til politiet, og via det kontonummer, som tyven ville have flyttet penge over på, fandt politiet frem til kvinden og bad hende lade være med at misbruge Helle Petersens identitet.

Tyven var narkoman, og politiet rådede Helle Petersen til ikke at gøre yderligere ved sagen. I dag står der i Helle Petersens journal, at hun ikke må få udskrevet afhængighedsskabende medicin.

»Det begyndt at blive virkeligt ubehageligt, da hun sagde til min bank, hvor mine forældre boede, i et forsøg på at flytte mine penge,« siger Helle Petersen. 

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Hvis du vil vide mere
'