Sitemap | Avanceret søgning |

Misbrug af Dankort eksploderer

Misbrug af Dankort er femdoblet siden 2003, og det skyldes især stigende handel på nettet. Flere efterlyser sikrere betalingsmuligheder på nettet.

Af KARINA O. DAHLGAARD
Publiceret 25-06-2012

Stadig oftere oplever forretningsindehavere, at kunden udgiver sig for at være en anden og betaler med en andens kreditkort.

I 2010 blev 14.459 Dankort og Visa/ Dankort misbrugt i Danmark for et samlet beløb på 39 mio. kr. Dertil kommer Visa/ Dankort, som er blevet misbrugt i udlandet eller på udenlandske internetsider, hvilket der ikke findes tal på.

I 2003 blev kun 5.087 Dankort misbrugt.

Stigningen skyldes et større antal misbrugssager på nettet, for i takt med, at danskerne handler mere på nettet, bliver flere Dankort også misbrugt.

»Det er et problem, at der er et stigende misbrug af betalingskort på nettet. Hvis vi ikke får højere sikkerhed på nettet, må misbruget forventes fortsat at stige. Svindlerne bliver dygtigere hele tiden, så målet er klart at højne sikkerheden,« siger Marianne Mosbæk, kontorchef i Finansrådet.

Internetbutikken betaler
FDIH, internetbutikkernes forening, oplyser, at en tredjedel af medlemmerne har oplevet forsøg på misbrug med betalingskort.

Modsat ved handel i en almindelig butik har internetforretningerne bevisbyrden og tabet ved misbrugssager.

»For mindre netbutikker kan det være hele månedens overskud, der ryger på en misbrugssag,« siger Annette Falberg, adm. direktør i FDIH og tilføjer:

»Vi kræver, at der kommer opmærksomhed omkring sikkerhed på nettet. Der må opfindes en løsning, som gør, at det bliver lige så sikkert at betale på nettet som i butikker.«

Nye betalingsmuligheder
Nets - betalingsselskabet, som før hed PBS - har tidligere udviklet en mere sikker betalingsløsning til nettet, som kun 1 pct. af forretningerne valgte at anvende.

I øjeblikket bliver der i finanssektoren kigget på nye betalingsmuligheder, som ikke er for komplicerede for forbrugerne.

»Vi vil gerne udvikle en mere sikker betalingsform, men der skal også være nogle, der gider anvende den,« siger Søren Winge, pressechef hos Nets.

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Hvis du vil vide mere
'