Sitemap | Avanceret søgning |

Mere snyd med andres identitet

Flere benzinselskaber oplever snyd med betalingskortene til benzin. Identitetstyveriet er en stor belastning for offeret, der selv står med bevisbyrden.

Af LINE ZIEGLER LAURSEN
Publiceret 16-03-2012

De fleste danskere tager deres identitet for givet og omgås deres medmennesker med tillid.

Men den åbne tilgang til omverdenen betyder, at stadig flere danskere udsættes for identitetstyveri.

Id-tyveri  er den hurtigst voksende kriminalitetsform i USA, og nu er tendensen nået de danske benzinselskaber, der oplever, at betalingskortene til benzin misbruges.

Internettet har på mange måder gjort det lettere at være dansker, men det har også gjort det lettere for id-tyven at oprette eksempelvis et benzinkort. Det kræver kun, at identitetstyven er i besiddelse af offerets navn, adresse og cpr-nummer. Det er ofte det personlige cpr-nummer, der blev indført i slutningen af 1960' erne, der skaffer gerningsmanden adgang til ofrenes identitet.

Flere falske benzinkort
Hos et af landets største benzinselskaber, OK Benzin, bliver der med jævne mellemrum oprettet falske benzinkort.

»Det er ikke noget, der sker hver dag, men vi oplever flere gange om måneden, at kunder henvender sig, fordi de ikke selv har oprettet og brugt det pågældende benzinkort,« fortæller kontorassistent Charlotte Bertel.

Identitetstyveriet kan foruden de økonomiske konsekvenser også være en psykisk belastning, fordi offeret ikke ved, hvornår id-tyven slår til igen. Offeret kan desuden have svært ved at bevise, at det faktisk er en kriminel, der har handlet i offerets navn.

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Hvis du vil vide mere
'