Sitemap | Avanceret søgning |

JP-praktikanter vinder journalistpris

Syv praktikanter på Morgenavisen Jyllands-Posten har fået årets Kravling-pris - de journaliststuderendes svar på Cavling-prisen - for artikelserien »Identitetstyveri«. Med hæderen følger 15.000 kr.

Af ASGER WESTH
Publiceret 18-03-2012

De har skrevet flere end 50 artikler om de identitetstyverier, som 126.000 danskere hvert år udsættes for. De har fået politikerne og politiet til at sætte fokus på det stigende problem, og fredag aften vandt de syv journalistpraktikanter fra Morgenavisen Jyllands-Posten årets Kravling-pris for artikelserien »Identitetstyveri«. Priskomiteen, der består af erfarne mediefolk, var helt enig om at tildele JP-holdet prisen.

»De har omhyggeligt, ordentligt og dygtigt afdækket et kæmpe problem, der angår hver eneste dansker. De har udvist et fantastisk teamwork og gjort historierne vedkommende ved at finde de rigtige cases,« siger komiteens formand, journalist Lasse Jensen, der bl.a. er kendt som redaktør og vært på mediemagasinet »Mennesker og Medier« på DR P1.

Kravling-prisen består ud over en statuette til hver af de syv praktikanter af 15.000 kr.

Overvældende
»Det er meget overvældende og overraskende. De nominerede projekter var alle helt formidable, så det er en kæmpe ære,« siger Jonas Høy Bruun, journalistpraktikant i Jyllands-Postens indlands- og reportagegruppe.

»Der er rigtig mange mennesker, der har aktier i projektet, men avisledelsen og vores gode kolleger skal have stor tak for daglig sparring og godt humør. Den største tak går dog til de mennesker, der har åbnet sig for os og fortalt deres historier,« siger han.

»Et væsentligt emne«
Serien om identitetstyveri  blev til, fordi holdet bag den vandt Jyllands-Postens halvårlige idékonkurrence blandt avisens praktikanter.

Jyllands-Postens nyhedschef, Pierre Collignon, glæder sig over kvaliteten i de unge talenters journalistiske arbejde.

»Serien om identitetstyveri  har sikret os en lang stribe spændende historier, og den har fungeret forbilledligt på både net og print. Holdet har sikret Jyllands-Posten en uantastet førerposition på et væsentligt emne, og deres journalistik har været så veldokumenteret, at både politi og politikere har måttet reagere. Det er flot arbejde,« siger Pierre Collignon.

Også Jyllands-Postens tidligere praktikant Mette Kjær var nomineret til Kravlingprisen for artikelserien »Forbandede Rwanda«.

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

KRAVLING ' 12

Det vindende hold

I flere end 50 artikler samt i tvindslag har holdet bag artikelserien » Identitetstyveri « beskrevet, hvor let det er at stjæle en anden persons identitet.

Holdet bag artikelserien »Identitetstyveri« består af Morgenavisen Jyllands-Postens nuværende og tidligere journalistpraktikanter: Jonas Høy Bruun, Karina Oddershede Dahlgaard, Line Ziegler Laursen, Glenn Terndrup Sørensen, Lise Blom samt researchpraktikant Ann-Sophie Borgermann og fotojournalistpraktikant Cathrine Ertmann.

Artikelserien har medført, at Rigspolitiet vil skærpe fokus på identitetstyverier. Folketinget overvejer at foretage ændringer i persondataloven.

'