Sitemap | Avanceret søgning |

Identiteter flyder på nettet

En simpel søgning på Google afslører, at danskernes cpr-numre flyder på nettet. Flere af de personer, hvis cpr-nummer lå frit tilgængeligt på internettet, har været udsat for identitetstyveri.

Af ANN-SOPHIE BORGERMANN og KARINA O. DAHLGAARD
Publiceret 16-07-2012

Selvom det løbende har været beskrevet i medierne, at danskernes cprnumre flyder på nettet, tyder noget på, at budskabet ikke er nået ud til alle.

En hurtig søgning på Google, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget, viser, at cprnumrene stadig flyder. De første 15 private cv'er og udtalelser med cpr-numre dukker hurtigt op.

Ukendte lån
Jyllands-Posten har efterfølgende kontaktet de 15 personer, og det viser sig, at tre af dem har været udsat for en form for identitetstyveri.

En har fået oprettet et sms-lån, en anden har modtaget en faktura for en profil, der var blevet oprettet i hans navn på datingsitet e-kontakt, og en tredje har fået optaget kontaktannoncer og et hurtiglån på 4.000 kr. i sit navn.

Et af de cpr-numre, avisen fandt på nettet, tilhører den 62-årige Ole Holst-Jensen. Sidste år modtog han en faktura på et sms-lån på 3.000 kr.

»Jeg blev noget overrasket, da jeg fik den. For jeg havde ikke jo ikke optaget det lån,« fortæller han.

Ole Holst-Jensen kontaktede firmaet og undgik at betale pengene. Han har også anmeldt episoden til politiet.

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Hvis du vil vide mere
'