Sitemap | Avanceret søgning |

Tema: Identitetstyveri

Stadig flere danskere udsættes for, at nogen misbruger deres personlige oplysninger på internettet eller i den fysiske verden. Morgenavisen Jyllands-Posten beskrev i en artikelserie de problemer, som opstår, når identitetstyve beriger sig økonomisk eller chikanerer deres ofre.

Conny fik oprettet en falsk profil

Danmark halter bagefter med id-kort

Danmark og Kroatien er de eneste lande i EU, der ikke allerede har eller er på vej med et sikkert id-kort. Det er for dårligt, mener eksperter. Økonomi-og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) afviser dog, at et borgerservicekort er løsningen på borgernes sikkerhed.

Danskere skal kunne melde sig selv i RKI

Både regeringen og flere oppositionspartier støtter en lovændring bl. a. for at stoppe identitetstyve.

Din skostørrelse er mere hemmelig end dit cpr-nummer

Mange tror, at cpr-nummeret er sikkert og hemmeligt. Eksperter forklarer her, hvordan man let kan udregne andres cpr-numre, som er nøglen til identitetstyveri .

»Rystende« og »bekymrende,« siger politikere fra både regeringspartierne og oppositionen, der vil kigge nærmere på mulige løsninger.

Forbrugerrådet: Cpr-nummeret er forældet

Forbrugerrådet mener, at cpr-nummeret hører fortiden til. Samtidig føler mange ofre for identitetstyveri  sig ladt i stikken, fordi de ikke kan få et nyt. Indenrigs-og sundhedsminister Bertel Haarder (V) afviser kritikken.

Forslag om nye cpr-numre

Danskere, som er blevet frarøvet deres identitet, skal kunne få et nyt cpr-nummer, siger flere politikere.

Ida Bonnerup Jepsen, et af ofrene for id-tyveri, siger, at det vil være en enorm lettelse, hvis hun kan få et nyt cpr-nummer.

Identiteter flyder på nettet

En simpel søgning på Google afslører, at danskernes cpr-numre flyder på nettet. Flere af de personer, hvis cpr-nummer lå frit tilgængeligt på internettet, har været udsat for identitetstyveri.

Identitetstyveri

Laura Madsen har fået stjålet sin identitet. Det har store konsekvenser. Og hun er magtesløs.

Identitetstyveri koster millioner

Id-tyveri er ikke kun en psykisk belastning for offeret, der følger også en stor regning med, når ukendte gerningsmænd svindler i en andens navn. Tal fra Norge viser, at regningen løber op i tocifrede millionbeløb.

Id-tyv udgiver sig for at være læge

En medicinafhængig tyv har begået identitetstyveri  med misbrug af minimum tre navne. De utrygge ofre sidder magtesløse tilbage.

Id-tyveri giver ofrene ar på sjælen

Når en identitetstyv tager kontrollen over offerets liv, kan det være med store psykiske konsekvenser til følge. Offeret risikerer at blive ramt af angst og depression.

Id-tyveri kostede udlejere kassen

To mænd fra Aarhus føler sig svigtet af politiet, efter at gerningsmænd udnyttede en anden persons identitet til at stjæle dyrt musikudstyr.

Jeg frygter stadig, hvad hun kan finde på

Vedvarende chikane udviklede sig til et modbydeligt og perverst identitetstyveri for Charlotte, der fik horder af sexhungrende mænd i røret. Den 41-årige kvinde er i dag diagnosticeret med posttraumatisk stress.

JP-praktikanter vinder journalistpris

Syv praktikanter på Morgenavisen Jyllands-Posten har fået årets Kravling-pris - de journaliststuderendes svar på Cavling-prisen - for artikelserien »Identitetstyveri«. Med hæderen følger 15.000 kr.

Let at snyde med benzinkort

Flere af landets benzinselskaber oplever, at kunder henvender sig, fordi der er oprettet benzinkort i deres navn uden deres viden. Brancheorganisationen for olieselskaber og tankstationer følger udviklingen, men har ikke noget overblik over omfanget.

Mere snyd med andres identitet

Flere benzinselskaber oplever snyd med betalingskortene til benzin. Identitetstyveriet er en stor belastning for offeret, der selv står med bevisbyrden.

Misbrug af Dankort eksploderer

Misbrug af Dankort er femdoblet siden 2003, og det skyldes især stigende handel på nettet. Flere efterlyser sikrere betalingsmuligheder på nettet.

Misbrugere stjæler identiteter

Medicinafhængige udnytter andres identiteter til at skaffe sig medicin. Det har konsekvenser for det uvidende offer, mener embedslæger.

Misbrugt gennem to årtier

Gennem 20 år har en ukendt kvinde skaffet sig smertestillende piller og sovemedicin i Lotte Petersens navn.

Narkoman brugte Helles cpr-nr.

NemID gør livet svært for it-kriminelle

NemID har øget sikkerheden omkring netbanker. I 2006 var der i alt 84 indbrud i danske netbanker, i dag er der ingen.

Personlige oplysninger er billigt til salg

Personoplysninger bliver handlet i en kriminel underverden på internettet. Kreditkortoplysninger koster helt ned til 1 kr. pr. stk. Til gengæld kan en hacker tjene mange penge på dem.

Politiet forbereder huskeseddel om id-tyveri

Politiet erkender, at der er behov for en opgradering af indsatsen over for identitetstyveri  og vil samtidig genoverveje, om man har de nødvendige evner til at opklare sagerne.

Politiet giver op over for id-tyve

Professionelle indentitetstyve er svære at hamle op med, erkender politiet. Årligt er 27.000 danskere ofre for identitetstyveri.

Politiet opklarer identitetstyveri

Mere end 20 års udnyttelse af Lotte Petersens identitet kan have fået en ende.

Politikere vil hjælpe ofre for id-tyveri

Id-tyve skal have det sværere og id-ofre have mere hjælp, lyder det i nyt beslutningsforslag. Politikerne er enige om, at der skal gøres noget mod den stigende id-kriminalitet.

Politikere ønsker id-tyveri-paragraf

Politikere vil tilføje en paragraf i straffeloven, der handler om identitetstyveri. En strafferetsekspert kalder det ren symbolpolitik og uden reel virkning.

Psykolog: Det er en voldsom, psykisk belastning

Skoleveninde hævede Julies penge

Straffeloven ændret i Norge

I Norge er straffeloven blevet ændret, så identitetstyveri indgår som en selvstændig forbrydelse. Norge har også et støttecenter på nettet for ofre for identitetstyveri. I Danmark findes ingen offentlige initiativer til hjælp for ofre for identitetstyveri.

Svindlere tog 15.400 kr. + 2 $

Finanssektoren og forretningerne er enige om, at det er nødvendigt med en mere sikker betalingsform på nettet. Problemet er bare, at få forretningerne og forbrugere til at bruge en mere besværlig betalingsform.

Tusindevis af danskere oplever identitetstyveri

Torben Jørgensen fik stjålet sin pung i et fitnesscenter og måneden efter begyndte ukendte regninger at dukke op. Han er langt fra den eneste. Mindste 27.000 danskere oplevere hvert år at deres personlige oplysninger bliver misbrugt.

Tyv købte ind for Daniels regning

Tyven stjal Lauras identitet

En ukendt gerningsmand har hævet Laura Madsens løn og købt benzin i hendes navn. Politiets efterforskning har ikke ført til opklaring af sagen, så hun går i en evig frygt for, hvornår identitetstyven slår til igen.

Virksomheder spørger unødigt efter cpr-nummeret

Alt for mange virksomheder spørger unødigt efter danskernes cpr-numre. Forbrugerrådet foreslår en stramning af loven.

Virksomheder tier om brud på it-sikkerheden

Virksomheder oplyser sjældent deres kunder om sikkerhedsbrist, selv om personfølsomme oplysninger kan være havnet i hænderne på en identitetstyv.
'