Sitemap | Avanceret søgning |

Temaartikler

Arbejde og løn
Hvordan får du et job, og hvad skal du være opmærksom på ved din lønseddel? Din første indtægt er starten på et langt liv med indtægter og udgifter, som du skal lære at holde styr på.
Publiceret 28-03-2012

Bolig
Hvor skal du bo, når du flytter hjemmefra? Udvalget er stort, men det er ofte afhængigt af din pengepung, hvad der er muligt.

Publiceret 28-03-2012

Forbrug og budget
Er du en af dem, der handler impulsivt, selv om det betyder, at du ikke har penge til mad i morgen, eller at kontoen går i minus? Eller kan du godt vente et par dage med at handle, til du har pengene? Få gode råd til at styre forbruget og lær, hvordan et budget skal lægges.

Publiceret 28-03-2012

Forbrugerbeskyttelse og nethandel
Har du eller en, du kender, købt varer på internettet og oplevet, at varerne efterfølgende aldrig dukkede op? Eller modtog du i stedet dårlige kopivarer, når du troede, du købte den ægte vare til en god pris? Bliv bevidst om hvordan du undgår at havne i den situation igen.

Publiceret 28-03-2012

Forsikringer
Er det nødvendigt, at du tegner en forsikring, den dag du fylder 18? Eller skal du først gøre det, når du flytter hjemmefra og starter for dig selv? Og hvem skal man henvende sig til, hvis man skal til at have sin egen forsikring?

Publiceret 28-03-2012

Skat og sort arbejde
Hvad skal man betale i skat, og hvad i alverden er en selvangivelse?Spørgsmålene kan hobe sig op, og så er det rigtig godt at vide noget grundliggende om hvordan skattevæsnet er bygget op.

Publiceret 28-03-2012

Uddannelse og SU
Du har mulighed for at få SU, hvis du er under uddannelse og tilknyttet en SU-godkendt uddannelsesinstitution. Det kan give dig en chance for at holde fuld fokus på dine studier.

Publiceret 28-03-2012

Bic Mac-indeks?

Hvad er Bic Mac-indekset, og hvad laver en aktuar? Gå på opdagelse i leksikonet.
Se leksikonet

Mangler du et job?

Få tips og gode idéer til hvordan du finder et fritidsjob. Se desuden også eksempel på hvordan du kan skrive et CV.
Læs artiklen

Det økonomiske kredsløb

Alle økonomiske transaktioner i samfundet er afhængige af hinanden i et bestemt men temmelig kompliceret mønster. Selv små ændringer i lønniveau, skat eller priser på varer kan have stor betydning for den enkelte dansker.
Læs artiklen

Forfulgt af identitetstyv

En lønkonto, der er blevet tømt, og en bunke med utallige regninger og rykkere er konsekvensen af den identitetstyv, der har forfulgt 22-årige Laura Madsen siden 2008.
Se video