Sitemap | Avanceret søgning |

Dig og dine penge

Med undervisningsmaterialet "Dig og dine penge" giver JP Undervisning de unge kørekort til deres egen privatøkonomi. Materialet stiller skarpt på en række udfordringer, som alle unge møder, når de begynder at tjene og bruge penge. Vi fokuserer på både fælder og muligheder - og på, hvordan økonomien i samfundet fungerer og hænger sammen.  

Find alle artiklerne fra undervisningshæftet i menuen. De er opdelt efter "Dig og din økonomi", "Dig, din økonomi og bankerne", "Virksomheder og økonomi" og "Danmark og økonomi". Under hver artikel finder du tilknyttede opgaver, links og andre relevante artikler.

Økonomi (fra græsk oikos = husholding) handler om at holde hus med pengene. Og formålet med undervisningen i privatøkonomi er at give eleverne finansiel viden, så de kan foretage bevidste og ansvarlige økonomiske valg. En god økonomisk basisviden giver tryghed i hverdagen.  

"Dig og dine penge" kan anvendes i undervisningen i 10. klasse samt på ungdomsuddannelserne indenfor samfundsfag og matematik. 

Bic Mac-indeks?

Hvad er Bic Mac-indekset, og hvad laver en aktuar? Gå på opdagelse i leksikonet.
Se leksikonet

Forfulgt af identitetstyv

En lønkonto, der er blevet tømt, og en bunke med utallige regninger og rykkere er konsekvensen af den identitetstyv, der har forfulgt 22-årige Laura Madsen siden 2008.
Se video

ÅOP-beregner

Undersøg altid lånets ÅOP - årlige omkostninger i procent - da det er den, der afgør hvor mange penge, dit lån kommer til at koster dig i sidste ende.
Prøv ÅOP-beregneren