Sitemap | Avanceret søgning |


Få styr på pengene

Mange unge har svært ved at overskue det med pengene, når de flytter hjemmefra. Nogle frygter uforudsete udgifter - andre lader sig friste af uoverskuelige lån, som ofte kun er en SMS væk. Det kan i værste fald betyde, at de sidder tilbage med stor gæld, som det kan tage mange år at betale af på.

Med undervisningsmaterialet "Dig og dine penge" giver JP Undervisning de unge kørekort til deres egen privatøkonomi. Materialet stiller skarpt på en række udfordringer, som alle unge møder, når de begynder at tjene og bruge penge.

Vi fokuserer på både fælder og muligheder og på, hvordan økonomien i samfundet fungerer og hænger sammen. Det gælder om at få nogle gode vaner - og så er det faktisk ikke mere kompliceret.

Produktionen og udsendelsen af undervisningsmaterialet er støttet af TrygFonden.
Læs artiklerne fra "Dig og dine penge"
Video

Jacob har gæld for 54 mio. kr.

Se Jyllands-Posten TV's mini-dokumentarer om finanskrisens ofre. Mød blandt andre landmanden, der skylder 54 millioner væk, direktøren, der måtte fyre halvdelen af medarbejderne og husejeren, der ikke kan få solgt sit hus selv efter at have sat det 1,9 millioner ned i pris.
Se videoer

Dig og dine penge

Læs undervisningshæftet "Dig og dine penge" (9.-10. klasse og ungdomsuddannelserne) som e-magasin her.
Læs undervisningshæftet

TEMA: Identitetstyveri

Er CPR-nummeret forældet, og hvor nemt er det at stjæle en andens identitet? Stor artikelserie om hvordan du sikrer dig imod, at din identitet bliver stjålet og misbrugt.
Gå til temaet

Det økonomiske kredsløb

Alle økonomiske transaktioner i samfundet er afhængige af hinanden i et bestemt men temmelig kompliceret mønster. Selv små ændringer i lønniveau, skat eller priser på varer kan have stor betydning for den enkelte dansker.
Læs artiklen

Læg dit budget

Du kan med et par få nemme tricks lære at holde styr på din løn, husleje, forbrug mv. En vigtig brik i det puslespil er dit budget. Brug dette interaktive budgetskema og få overblik over dine finanser.
Brug budgetskemaet