Sitemap | Avanceret søgning |

Video

23-årig flyttede sit liv til Endelave

04-08-2010

Anders Møller Olsen på 23 flyttede til Endelave, hvor alle kender alle. Her er han IT-supporter i en IT-virksomhed, undtagen når han i perioder er i Vejle, hvor han går i skole.

Vis video

Ildsjæle bag Årøs specialiteter

04-08-2010

Svend Aage Hansen troede, at pensionen på Årø skulle bruges på at male akvareller. Men i stedet blev han vinavler og manden bag Årøvinen. Til trods for at vin i Danmark, ifølge ham selv, aldrig bliver en god forretning.

Vis video

Kendt kok reddere Lilleøs frugtavler

04-08-2010

Peter Larsen har boet på Lilleø i 12 år. Han er frugtavler, men tiderne har ikke været nemme, for der er stor konkurrence fra udlandet. Nu har han dog fået et samarbejde med kokken Claus Meyer, og det har givet nyt håb for frugtavleren på den lille danske ø.

Vis video

Mød fiskerbrødrene på Birkholm

04-08-2010

På øen Birkholm i det det sydfynske øhav er der kun tre faste beboere tilbage. Brødrene Frede og Morten Mortensen og Fredes kone Margit. De to brødre bruger deres tid på at fiske ål og rejer. Øen er en af Danmarks mindste beboede øer på under en kvadratkilometer. 

Vis video

Ø-lægen sejler på arbejde

04-08-2010

Lars Kensmark er læge i Fåborg og sejler til patienterne på Lyø og Avernakø. Færgen sejler ikke så ofte, derfor har han sin egen motorbåd, så han kan komme frem til patienterne.

Vis video

Øernes udfordringer

Hvordan hænger øernes økonomi sammen, hvad betyder kommunalreformen for øerne, hvordan går det tilflytterne - og hvad hvis man bor på en ø og bliver syg? Find svar på disse og mange andre spørgsmål i temaet om øernes udfordringer.
Læs artiklerne her

Ti portrætter

Jyllands-Posten har besøgt en række forskellige øer i sommeren 2010, journalist Jørgen Kaarup tegner ti portrætter af danske småøer.
Læs temartiklerne

Opgaver

Danske øer indeholder opgaver, som knytter sig til både temaartikler og reportager. Opgaverne inddrager elementer fra fagene dansk, geografi, historie, samfundsfag og matematik.
Se opgaverne her

Billedserier

I billedserierne har vi samlet alle de fotos, der er taget til artiklerne rundt om i hele Danmark. Mød bl.a. Søren Svennesen i stalden på Barsø, og besøg æbleplantagen på Lilleø.
Se billedserier her

En robinsonade??

Hvad er en holm - og hvad er en robinsonade? Gå på opdagelse i leksikonet.
Se ø-leksikon her