Sitemap | Avanceret søgning |

Barsø i billeder

På Barsø i Lillebælt bor der kun 22 mennesker, og der er hverken asfaltveje eller iskiosk. Børnene skal med færge til skole og har ofte kammerater med hjemme, fordi det er helt anderledes at være på så lille en ø.

Vis billedserie

Buddiken, Birkholm og Strynø i billeder

Tre meget forskellige øer i det sydfynske øhav. Buddiken, Danmarks mindste ø, Birkholm, hvor der kun bor tre mennesker fast og Strynø med 215 beboere, hvor der både er børnehave og skole.

Vis billedserie

Egholm i billeder

Kun fem minutters sejlads fra Aalborg ligger Egholm med egen restaurant og 54 beboere. I flere år har der været planer om at bygge en motorvej hen over øen i Limfjorden.

Vis billedserie

Fanø i billeder

Fanø er Danmarks næstmindste kommune og bliver en del af Nationalpark Vadehavet. Øen har landets højeste uddannelsesniveau, ligger meget tæt på Esbjerg og er en attraktiv turistø med mere end 2.500 sommerhuse.

Vis billedserie

Femø i billeder

Femø er kendt for både kvinde- og jazzfestival og har lige fået en ny købmand. Selv om der mest bor ældre mennesker, er der alligevel liv på øen, som har haft besøg af Dronning Margrethe og Prins Henrik.

Vis billedserie

Lilleø og Askø i billeder

Askø og Lilleø er storebror og lillebror. De hænger sammen med en dæmning mellem de to små øer. De har fået både købmand og cafe, som frivillige passer uden at tjene på det. Kokken Claus Meyer har videreført den gamle tradition med at avle frugt her, hvor klimaet er rigtig godt til bl.a. æbler.

Vis billedserie

Mandø i billeder

Efter flere kilometers kørsel gennem Vadehavet - når der altså er lavvande - passerer man en dæmning og er pludselig i en anden verden. En lavtliggende ø, omgivet af et hav, der stiger og falder to meter for hver 12 ½ time.

Vis billedserie

Sejerø i billeder

Sejerø har givet navn til Sejerø Bugt og ligger en times sejlads fra Havnsø, Vestsjælland. Det er en ret stor ø med 370 beboere, og en del børnefamilier er flyttet til øen de senere år.

Vis billedserie

Æbelø i billeder

Æbelø er speciel: Man kan kun gå eller sejle dertil - i egen båd. Som prikken over Fyn ligger den der nordøst for Bogense. Den blev i 1995 købt af en fond, som lader naturen passe sig selv - næsten da. Æbelø er fredet og kun øens bestyrerpar bor der.

Vis billedserie

Ærø i billeder

Ærø er en stor ø og derfor en selvstændig kommune. Der er idyl for alle pengene og stadig en navigationsskole, der uddanner officerer til handelsflåden. Ærø har fuld gang i at få københavnere til at flytte til øen.

Vis billedserie

Opgaver

Danske øer indeholder opgaver, som knytter sig til både temaartikler og reportager. Opgaverne inddrager elementer fra fagene dansk, geografi, historie, samfundsfag og matematik.
Se opgaverne her

Øernes udfordringer

Hvordan hænger øernes økonomi sammen, hvad betyder kommunalreformen for øerne, hvordan går det tilflytterne - og hvad hvis man bor på en ø og bliver syg? Find svar på disse og mange andre spørgsmål i temaet om øernes udfordringer.
Læs artiklerne her

Ti portrætter

Jyllands-Posten har besøgt en række forskellige øer i sommeren 2010, journalist Jørgen Kaarup tegner ti portrætter af danske småøer.
Læs temartiklerne

Video fra øerne

Seks meget forskellige videoer giver et indblik i ø-livet. Mød blandt andet brødrene Morten og Frede fra Birkholm.
Se videoerne

En robinsonade??

Hvad er en holm - og hvad er en robinsonade? Gå på opdagelse i leksikonet.
Se ø-leksikon her