Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 14: Muren i Bernauer Strasse

Bernauer Strasse blev i et symbol på den delte by, da grænsen her gik ned igennem gaden, så beboerne i øst og vest - i begyndelsen - kunne se over til hinanden.

Opgave

Læs om Muren via linket og se på nogle af fotografierne fra Bernauer Strasse.

1. Hvilket indtryk får man af området på fotografierne fra begyndelsen af 1960'erne?

2. Hvorfor tror du, at dette sted blev et symbol på den delte by?

3. Kig på de nutidige fotografier fra området i billedhjulet.

4. Det meste af Muren blev revet ned, kort efter at grænserne blev åbnet. Hvorfor tror du, at der er ved at være stemning for at genopføre mere af Muren?

5. Bernauer Strasse var en sammenhængende gade frem til 1961 og adskilt af grænsen frem til 1989. Diskuter, hvordan du synes, at man skal lade området have sin historie?

Links

Berlin Wall: Bernauer Strasse (Engelsk)
Læs mere om det bevarede stykke af Muren ved Bernauer Strasse.

Bernauer Strasse med Muren - foto fra 1960'erne (Engelsk)
Et kig ned ad Bernauer Strasse mod Eberswalder Strasse (øst). De tilmurede huse på højre side ad gaden lå i øst og blev siden revet ned og erstattet af mur.

German History in Documents and Images (Engelsk)
Dokumentsamling fra German Historical Institute i Washington D.C. Fotografier, kort og et stort kildemateriale om tysk historie fra 1500-tallet til i dag.

Muren i Bernauer Strasse
I Bernauer Strasse løb grænsen mellem Øst- og Vestberlin langs vejen. Husene på nordsiden hørte til bydelen Wedding, der lå i vest. Husene på den anden side ad gaden lå i den østlige bydel Mitte. Der står stadig en lille rest af Muren tilbage.
Se billedserie
Hvis du vil vide mere
'