Sitemap | Avanceret søgning |

Billedserier

Checkpoint Charlie

Ivan har det hele. Østtyske stempler, amerikanske stempler og et charmerende smil, som får adskillige turister til at betale den euro, som er prisen for at få lov til at fotografere ham.

Vis billedserie

East Side Gallery

Dmitrij Vrubel er vendt tilbage til East Side Gallery, hvor hans berømte billede blev til. De malerier, som blev til i de euforiske måneder efter Berlinmurens fald, er forvitrede og i bedste fald uigenkendelige. Men Vrubel og de øvrige 117 kunstnere blev inviteret til Berlin for at genopføre deres oprindelige kunstværker.

Vis billedserie

Historiske personer

Her er nogle af de personer, der har været til at forme tilværelsen for verdens befolkning efter Anden Verdenskrig. De har styret verden uden om katastrofale konflikter, selv om vi alle måtte leve i årtier med en kold krig.

Vis billedserie

Langs jerntæppet

Jyllands-Postens unge journalist rejste langs det tidligere jerntæppe gennem Tyskland - og undervejs krydsede han grænsen 27 gange.

Vis billedserie

Muren i Bernauer Strasse

I Bernauer Strasse løb grænsen mellem Øst- og Vestberlin langs vejen. Husene på nordsiden hørte til bydelen Wedding, der lå i vest. Husene på den anden side ad gaden lå i den østlige bydel Mitte. Der står stadig en lille rest af Muren tilbage.

Vis billedserie

Murens fald

Jyllands-Postens fotograf Ole Lind var i Berlin i november 1989, da Muren endelig faldt. Se hans indtryk fra de første euforiske dage.

Vis billedserie

Rigsdagsbygningen

Rigsdagsbygningen i Berlin blev indviet i 1894 og husede den tyske rigsdag frem til 1933, da bygningen blev hærget af en brand. Bygningen lå i ruiner efter krigen, og først ved den tyske genforening i 1990 blev den endeligt rekonstrueret og genopbygget. Den moderne kuppel af Norman Foster stod som det sidste færdigt i 1999. 

Vis billedserie

Stasi-hovedkvarteret

Det tidligere Stasi-hovedkvarter i Normannen Strasse er efter Murens fald blevet åbnet for besøgende, som her kan se et alsidigt udvalg af Stasis avancerede overvågningsteknikker - og besøge kontorerne for Stasi-chefen, der står præcis, som de så ud i 1989.

Vis billedserie

Læs Muren og miraklet

Særtillægget "Muren og miraklet" kan læses som e-bog her.
Læs magasinet

Ren ostalgie

Et tysk par med hver sin barndom. Begge blev født, da Muren blev bygget, men vesttyske Jens må på museum for at forstå østtyske Katrins opvækst i det gamle DDR.
Læs reportagen

Opgaver

Muren og miraklet indeholder forskellige typer af opgaver, som inddrager elementer fra fagene tysk, historie og samfundsfag.
Se opgaver