Sitemap | Avanceret søgning |

Links

ARD-nyhedsindslag om demonstrationerne i DDR (Tysk)
Nyhedsindslag fra den vesttyske tv-kanal ARD i oktober 1989, der bl.a. viser klip fra protestdemonstrationerne i flere større østtyske byer.

Berlin Wall: Bernauer Strasse (Engelsk)
Læs mere om det bevarede stykke af Muren ved Bernauer Strasse.

Blokaden af Berlin (Dansk)
Wikipedias beskrivelse af Sovjetunionens blokade af Vestberlin fra juni 1948 til maj 1949.

Chronik der Mauer (Tysk)
Undervisningssite om Berlin-muren med artikler, foto og kort, der fortæller historien om Muren. Man kan bl.a. se, hvor i byen man i dag kan finde rester af muren.

Chronik der Wende (Tysk)
Tysk radio- og tv-temasite om Murens fald. Med radio- og tv-klip fortælles om begivenhederne i 1989. Nogle af teksterne findes også på engelsk.

CIA World Factbook: Germany (Engelsk)

Die Berlin Mauer (Tysk)
Det officielle site om Berlin-muren. Fakta, historie, links, foto og oplysninger om aktuelle begivenheder i anledning af 20 året for murens fald.

Folkeopstanden i DDR 17. juni 1953 (Tysk)
Læs om begivenhederne i Østberlin i juni 1953, da omfattende demonstrationer førte til indgriben fra det russiske millitær.

German History in Documents and Images (Engelsk)
Dokumentsamling fra German Historical Institute i Washington D.C. Fotografier, kort og et stort kildemateriale om tysk historie fra 1500-tallet til i dag.

Ich bin ein Berliner: John F. Kennedys berømte tale (Dansk)
Under en Europarejse kom John F. Kennedy den 26. juni 1963 til Berlin, hvor han blev modtaget af overborgmester Willy Brandt. På Berlins Rådhus (Schöneberger Rathaus) holdt han en tale til en enorm menneskemængde, der var forsamlet på Rudolph Wilde Platz. Det var i denne tale, han sagde de berømte ord, Ich bin ein Berliner.

Youtube: The opening of the Wall at Berlin Bornholmer Strasse 1989 (Tysk)
Tysk videoklip fra grænseovergangen ved Bornholmer Strasse i Berlin 9. november 1989, da grænseovergangen fra øst mod vest blev åbnet for de tusinder af ventende DDR-borgere.

Læs Muren og miraklet

Særtillægget "Muren og miraklet" kan læses som e-bog her.
Læs magasinet

Murens fald

Jyllands-Postens fotograf Ole Lind var i Berlin i november 1989, da muren endelig faldt.
Se billederne

Ren ostalgie

Et tysk par med hver sin barndom. Begge blev født, da Muren blev bygget, men vesttyske Jens må på museum for at forstå østtyske Katrins opvækst i det gamle DDR.
Læs reportagen

Opgaver

Muren og miraklet indeholder forskellige typer af opgaver, som inddrager elementer fra fagene tysk, historie og samfundsfag.
Se opgaver