Sitemap | Avanceret søgning |

Reportager

Den afrikanske dræber
Zambia er et afrikansk land i hastig forandring. AIDS-epidemien hærger som en steppebrand og sender børn og voksne i graven, endnu før de finder ud af, hvad der ramte dem. Jyllands-Posten har i otte dage slået sig ned i et af de hårdest ramte områder, en slumby uden for hovedstaden Lusaka.
Publiceret 25-11-2001

Sminket til en dans med døden
De unge piger i Garden Compound gør sig klar til den store nat på slumbyens vildeste disko, Cockpit. Deres eneste chance for at få råd til sminke og smart tøj er at lade mændene betale dem for en tur i kanen på diskotekets pensionat.

Publiceret 25-11-2001

Fristelsen og smitten
På diskotek Cockpit går det voldsomt for sig. Der drikkes billigt majsøl i spandevis, og når sanserne overtrumfer dømmekraften sidst på natten, frister de løse piger.

Publiceret 27-11-2001

Til Guds pris i vilden sky
Kirkerne i Zambia er stuvende fulde til gudstjenesterne om søndagen. Der synges på livet løs, til Gud og Jesus - og ganske meget om AIDS.

Publiceret 27-11-2001

Heksedoktorens kur
Den afrikanske heksedoktor behandler alt, både AIDS og stjålne biler. Hans magt over ånderne er stor, men dr. Kalande indrømmer, at AIDS-ånden kan være umulig at jage på flugt.

Publiceret 28-11-2001

Ved den smukke dam
Garden Compound slummen har et smukt sted omme bagved. En kunstig sø, hvor de elskende kan sætte sig og børnene leger. Hvis det ikke havde været for stanken.

Publiceret 28-11-2001

De heldige tømrere
Chancerne for at få en uddannelse for beboerne i Garden Compound er små. Men en danskbygget håndværksskole tilbyder en mulighed for de udvalgte.

Publiceret 29-11-2001

En verden af AIDS
Nonnerne ved en irsk katolsk mission i Garden Compound har viet deres liv til Zambias svageste. De organiserer en lille hær af lokale kvinder, der passer 471 af slumbyens AIDS-syge.

Publiceret 29-11-2001

Sorgens sange
Begravelse. Hele tiden. Sygdom og død og mangel på mad gør kistebyggeren i Zambia glad.

Publiceret 30-11-2001

Den syge lærer
Susana Nakoka underviser forældreløse børn. Først og fremmest skal de vide, hvad AIDS er. Desværre vidste hun det ikke selv.

Publiceret 01-12-2001

Doktor Kaunda tror på børnenes fremtid
Sønnen af Zambias store landsfader, Kenneth Kaunda, har sat sig for at se positivt på AIDS-katastrofen. Vi skal videre, siger han.

Publiceret 01-12-2001

Sort sol over Maamba
På busksteppen i det sydlige Zambia har AIDS-epidemien ramt særlig hårdt. De syge ligger i deres hytter af strå og ler og får trøst af en hjemmehjælper.

Publiceret 02-12-2001

Bliv journalist for en dag

Du kan nu booke et besøg til din skoleklasse på 8738 3355 til skoleåret 2014-2015. Jyllands-Postens Mediarium er sjovt, men giver også stof til eftertanke.
Book her

Land-By

Danmark er under hastig forandring. De største byer vokser, imens landområderne kæmper med tilbagegang i befolkningstal og ikke mindst en massiv afvandring af unge. Jyllands-Posten ser nærmere på det nye Danmarkskort med særligt fokus på de såkaldte yderområder.
Læs mere

Muren og miraklet

Morgenavisen Jyllands-Posten markerede 20-året for Berlin-murens fald med et særtillæg og omfattende ekstramateriale, der fortæller om baggrunden for de kolossale omvæltninger, vi oplever i dag.
Læs mere

Nyhedsbrev fra JP Undervisning

Et nyt skoleår er i gang. JP Undervisning har sendt to nye undervisningsmaterialer ud til alle landets skoler: "Dig og dine penge" om unge, penge og privatøkonomi, og "Arabisk forår" om forandringsprocessen i Mellemøsten og Nordafrika. Læs meget mere her i nyhedsbrevet og find ekstra materiale her på hjemmesiden.
Jeg vil læse nyhedsbrevet

Stort undervisningstema:
Danskere i krig

"Danskere i krig" er det hidtil største undervisningsmateriale om Danmark som krigsførende nation og konsekvenserne for de udsendte soldater. Materialet består af to magasiner og en hjemmeside med blandt andet undervisningstemaer, baggrundsoplysninger, multimediemateriale.
Gå til Danskere i krig

Tema om Titanic

To danske kvinder var blandt de overlevende efter Titanics forlis for 100 år siden. Men det "synkefri" skib tog i 1912 over 1.500 andre menneskeliv med mod havets bund. Læs om Titanics forlis i Newtons særtillæg.
Læs Newtons særtillæg

Video

Torup Strand på den jyske vestkyst er det sidste sted i Danmark, hvor fiskerbådene stadig slæbes på stranden i stedet for at ligge i havn. Mød fiskeren Jesper eller nogle af de andre mennesker, der optræder i videoerne her på sitet.
Se tv-indslag

JP Explorer

JP Explorer står bag Jyllands-Postens eventyrlige ekspeditioner til klodens fjerneste afkroge. Siden 1998 har JP Explorer gennemført 24 ekspeditioner til mere end 70 lande.
Læs mere

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Her finder du den største og mest besøgte hjemmeside om ekspeditionen.
Læs mere

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Gå til vidensbanken

Opret dit eget projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at uploade filer, som du gerne vil dele med andre. Du kan også lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen.
Opret projektrum

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Læs mere

Årets store aviskonkurrence

"PÅ GRÆNSEN" er temaet for dette års aviskonkurrence. Tilmeld din klasse hos Jyllands-Posten, og få adgang til alle vores tilbud og produkter.
Læs mere her

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Læs mere