Sitemap | Avanceret søgning |

Deltagere

Ben Knudsen
Journalist
Ben Knudsen arbejder til daglig som web-redaktør på Dansk Røde Kors´ hjemmeside www.redcross.dk.
Jakob Rubin
Journalist
38 år
Jakob Rubin er en af Jyllands-Postens mest erfarne udenrigsjournalister. Han var i seks år avisens Latinamerika-korrespondent med base i Rio de Janeiro og har været kaptajn på tre JP Explorer ekspeditioner. I 1999 sad han i 93 dage bag rattet gennem Sydamerika på Jyllands-Postens "500-dage verden rundt" ekspedition, i foråret 2000 vandrede han i 52 dage over Himalayas tinder på rejsen til det lukkede tibetanske kongerige Lo, og i 2001 førte han avisens læsere gennem Mellemamerika på en rejse gennem den fjerklædte slanges land. Det siges, at Jakob Rubin er blevet så glad for at være ekspeditionsleder på Explorer, at han omtaler sig selv som "kaptajn Jakob". Han er typen, der går glad i seng efter en typisk 18-timers Explorer-arbejdsdag og vågner fløjtende seks timer senere.
Nicky Bonne
Fotograf
26 år
Nicky Bonne er en mand med mange og forskelligartede talenter. I halvandet år arbejdede han for eksempel som stilladsbygger på Danfeltet i Nordsøen, og han har også været truckfører på Arla Foods i Rødkjærsbro. Ind imellem tog han en HF-eksamen og fem måneder på Vrå Højskole. 1. januar 1999 blev han fotojournalistelev, og det er han stadig. Som fotograf har han felterfaring fra bl. a. en vagabondtur Danmark rundt for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Bliv journalist for en dag

Du kan nu booke et besøg til din skoleklasse på 8738 3355 til skoleåret 2014-2015. Jyllands-Postens Mediarium er sjovt, men giver også stof til eftertanke.
Book her

Land-By

Danmark er under hastig forandring. De største byer vokser, imens landområderne kæmper med tilbagegang i befolkningstal og ikke mindst en massiv afvandring af unge. Jyllands-Posten ser nærmere på det nye Danmarkskort med særligt fokus på de såkaldte yderområder.
Læs mere

Muren og miraklet

Morgenavisen Jyllands-Posten markerede 20-året for Berlin-murens fald med et særtillæg og omfattende ekstramateriale, der fortæller om baggrunden for de kolossale omvæltninger, vi oplever i dag.
Læs mere

Nyhedsbrev fra JP Undervisning

Et nyt skoleår er i gang. JP Undervisning har sendt to nye undervisningsmaterialer ud til alle landets skoler: "Dig og dine penge" om unge, penge og privatøkonomi, og "Arabisk forår" om forandringsprocessen i Mellemøsten og Nordafrika. Læs meget mere her i nyhedsbrevet og find ekstra materiale her på hjemmesiden.
Jeg vil læse nyhedsbrevet

Stort undervisningstema:
Danskere i krig

"Danskere i krig" er det hidtil største undervisningsmateriale om Danmark som krigsførende nation og konsekvenserne for de udsendte soldater. Materialet består af to magasiner og en hjemmeside med blandt andet undervisningstemaer, baggrundsoplysninger, multimediemateriale.
Gå til Danskere i krig

Tema om Titanic

To danske kvinder var blandt de overlevende efter Titanics forlis for 100 år siden. Men det "synkefri" skib tog i 1912 over 1.500 andre menneskeliv med mod havets bund. Læs om Titanics forlis i Newtons særtillæg.
Læs Newtons særtillæg

Video

Torup Strand på den jyske vestkyst er det sidste sted i Danmark, hvor fiskerbådene stadig slæbes på stranden i stedet for at ligge i havn. Mød fiskeren Jesper eller nogle af de andre mennesker, der optræder i videoerne her på sitet.
Se tv-indslag

JP Explorer

JP Explorer står bag Jyllands-Postens eventyrlige ekspeditioner til klodens fjerneste afkroge. Siden 1998 har JP Explorer gennemført 24 ekspeditioner til mere end 70 lande.
Læs mere

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Her finder du den største og mest besøgte hjemmeside om ekspeditionen.
Læs mere

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Gå til vidensbanken

Opret dit eget projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at uploade filer, som du gerne vil dele med andre. Du kan også lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen.
Opret projektrum

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Læs mere

Årets store aviskonkurrence

"PÅ GRÆNSEN" er temaet for dette års aviskonkurrence. Tilmeld din klasse hos Jyllands-Posten, og få adgang til alle vores tilbud og produkter.
Læs mere her

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Læs mere