Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 97: Indkomst og udgifter i et yderområde

Der er lavere status i at bo i Stokkemarke på Lolland end i København, selvom man har samme udfordrende jobmuligheder, siger Niels Borre. Han er glad for at slippe for "huslejestress".

Opgave

Læs artiklen "Hjem til Stokkemarke" og brug Statistikbanken.

1) Undersøg hvad gennemsnitsindkomsten for Lolland er.

Brug Statistikbankens tal for "Indkomst, forbrug og priser". Under "Indkomster" vælger du "Gennemsnitlige indkomster" og herunder "Personer efter område, enhed, køn og indkomsttype". Vælg "Mænd og kvinder i alt" og "Indkomst i alt". Find det nyeste gennemsnitstal.

2) Gør derefter det samme for Københavns omegn og for hele landet. Hvordan ligger Lolland ifht. hovedstadsområdet? Og ifht. landsgennemsnittet?

3) Diskuter forskellene i indkomst og udgifter mellem Lolland og København. Hvilke forskelle i leveomkostninger nævner artiklen? Kan du komme i tanker om andre forskelle i udgifter mellem yderområder og storbyen?

Relaterede artikler


11-03-2008

Hjem til Stokkemarke

Da Heidi og Niels Borre efter 12 år i København vendte hjem til Stokkemarke på Lolland, lød der advarsler, for hvad skulle de bruge deres fine uddannelser til på landet? I dag har de begge spændende job og er glade for at være sluppet for huslejestress i storbyen.

Links

Statistikbanken (Dansk)
Statistikbanken fra Danmarks Statistik indeholder officiel statistik over en lang række forhold, som beskriver det danske samfund. Den er gratis at bruge og data kan vises som diagrammer eller landkort.

Hvis du vil vide mere
'