Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 93: Lokale ildsjæle, embedsmænd og EU-projekter

I Wales er der ligesom i Danmark en række offentligt støttede projekter, der skal hjælpe yderområderne.

Opgave

Læs artiklen "Bogbyernes konge" og se videoen "Hay-on-Wye".

1) Hvad mener "bogkongen" Richard Booth om offentligt støttede projekter og de embedsmænd, der administrerer dem?

2) Kan der være andre forklaringer på, at projekter der planlægges og administreres "oppefra" i regioner og kommuner, slår fejl?

3) Hvilke initiativer mener Richard Booth er de bedste for landdistrikterne?

4) Sammenlign de eksempler, han giver, med dem du kan læse om her på sitet fra Bornholm, Lolland, Lilleø m.m. Kan den walisiske bogkonges vurderinger overføres til de danske yderområder? Begrund dit svar.

Hay-on-Wye

Get Flash to see this player.

Det er Richard Booths fortjeneste, at Hay-on-Wye i Wales blev verdens første bogby. Det vendte udviklingen fuldstændig for den lille by, som før da var godt på vej til at sygne hen som så mange andre.

Relaterede artikler


09-03-2008

Bogbyernes konge

I Wales har verdens første og største bogby vist vejen til udvikling og inspireret landsbyer i hele verden til at forsøge noget nyt.
Artikel
07-03-2008
Ismanden på Bornholm
Thorkil Boisen forlod København og et godt akademikerjob for at følge drømmen om at leve af at producere hjemmelavet is.
Undervisningsartikler
Designeren på bondegården
For fem år siden lå der gamle forfaldne grisestalde på toppen af bakken i Torpe på Møn. I dag bor designeren Charlotte Wiegand med sin familie på den gamle gård, og grisestaldene huser stofruller, giner og symaskiner. Men at komme som københavnere til et landsbysamfund har været en kamp for at blive anerkendt.

Det er federe at skabe noget i et yderdistrikt
Da den kendte kok Claus Meyer for fem år siden gik i land på Lilleø, følte han, at han var kommet til en udørk. Men med i tasken havde han en drøm om at sætte Lilleø på det gastronomiske landkort. Meyer købte en gård, og i dag kan æblerne fra øen ved Nordlolland købes i de mest trendy københavnerbutikker.

Hvis du vil vide mere
'