Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 89: Mad som oplevelse

Når det regner på Bornholm, behøver turisterne ikke gå på museum. Mange virksomheder inviterer inden for, så man kan se, hvordan de lokale madvarer bliver fremstillet.

Opgave

Se videoen "Ismanden på Bornholm".

1) Hvilke eksempler på fremstilling af madvarer bliver nævnt som en attraktion på Bornholm?

2) Overvej, om nogle typer madvarer byder på særlige oplevelser frem for andre. Er der fx tale om almindelige dagligvarer eller luksusvarer?

3) Ved du, hvordan de madvarer, du selv forbruger, er fremstillet? Giv eksempler på varer, du har set eller kender til fremstillingen af. Giv eksempler på varer, du ikke ved, hvordan fremstilles.

4) Ville røgning af sild eller fremstilling af mælkeprodukter være en turistattraktion for 100 år siden? Begrund dit svar.

5) Overvej, hvorfor fremstilling af madvarer interesserer mennesker i dag og er blevet en attraktion på fx Bornholm. Diskuter hvordan det hænger sammen med udviklingen mellem land og by.

Ismanden på Bornholm

Get Flash to see this player.

Thorkild er fra København og akademiker. I dag lever han af at lave frisk, hjemmelavet og økologisk is på Bornholm. "Jeg fik lyst til at starte noget, jeg absolut ingen forudsætninger havde for at starte," siger Thorkild Boisen, som længe havde haft lyst til at prøve kræfter med noget nyt.
Hvis du vil vide mere
'