Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 88: Fra råvarer til regional udvikling

Tidligere havde Bornholm masser af de samme problemer som andre yderområder. Nu er den negative spiral næsten vendt. Små firmaer, der laver god mad af lokale råvarer, er en del af forklaringen.

Opgave

Se videoen "Ismanden på Bornholm" og brug artiklen med samme titel.

1) Hvornår kom Thorkil Boisen til Bornholm? 

2) Hvordan var situationen på øen dengang?

3) Boisen Is var et af flere små firmaer, der var med til at vende udviklingen på Bornholm. Hvilke eksempler på andre produktioner nævner han?

4) Thorkil fremhæver, at de små firmaer ikke kun giver økonomisk merværdi til Bornholm, men også en anden type værdi - hvilken? Hvad mener han med det?

Ismanden på Bornholm

Get Flash to see this player.

Thorkild er fra København og akademiker. I dag lever han af at lave frisk, hjemmelavet og økologisk is på Bornholm. "Jeg fik lyst til at starte noget, jeg absolut ingen forudsætninger havde for at starte," siger Thorkild Boisen, som længe havde haft lyst til at prøve kræfter med noget nyt.

Relaterede artikler


07-03-2008

Ismanden på Bornholm

Thorkil Boisen forlod København og et godt akademikerjob for at følge drømmen om at leve af at producere hjemmelavet is.
Hvis du vil vide mere
'