Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 84: Novelle fra landlivet

Knud Sørensen er kendt som udkanternes og det underspilledes digter. Forfatteren har selv udtalt, at de mennesker som bor der, er "mærkeligt overset i den almindelige samfundsdebat".

Opgave

Læs interviewet med Knud Sørensen i "Kulturen der blev væk" og læs hans novelle "Billede af et familiebrug".

1) I hvilket miljø foregår novellen? Giv eksempler, der begrunder dit svar.

2) Novellen er fra en samling, der hedder "Naboskab". Hvordan er personernes forhold til deres naboer? Diskuter beskrivelsen i novellen i forhold til de relationer mellem mennesker på landet, forfatteren taler om i artiklen.

3) I interviewet siger Knud Sørensen, at en del af bondekulturen var det underforståede, hvor der ikke var brug for så mange ord. Hvordan opfatter du sproget i novellen?

4) Hvad tror du, der sker, efter at teksten slutter?

Relaterede artikler


06-03-2008

Kulturen, der blev væk

Forfatteren Knud Sørensen fylder 80 år på mandag og fejrer den med udgivelse nr. 40. Ingen anden nutidig skribent har beskrevet livet på landet så indgående - han ser vedvarende energi som en oplagt mulighed for at få mere liv i landområderne.

Links

"Billede af et familiebrug" af Knud Sørensen (uddrag) (Dansk)
Novellen "Billede af et familiebrug" er fra Knud Sørensens novellesamling "Naboskab" (1991). Flere uddrag fra Knud Sørensens forfatterskab kan læses på DanishLiterature.info, der også har biografi, portræt m.m. om Knud Sørensen.

Hvis du vil vide mere
'