Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 75: Bornholm i tal

Bornholm kæmper med mange af de samme problemer som andre yderområder. Men regionskommunens borgmester tror på, at øen kan knække kurven.

Opgave

Læs artiklen "Øst for samfundet" og brug Kommunefakta.

1) Find indbyggertal og areal for Bornholms Regions Kommune. Udregn befolkningstætheden. Sammenlign med tallet for Danmark som helhed (se faktaboks i "Vi flytter aldrig herfra").

2) Lav et diagram over befolkningens sammensætning i aldersgrupper. Se på tallenes udvikling fra 2005-2007. Sammenlign med den udvikling i alderssammensætningen, som artiklen beskriver.

3) Sammenlign nøgletal for Bornholm med Køge, som også nævnes i artiklen. Udvælg mindst tre nøgletal, hvor du forventer at finde de største forskelle. Begrund dit valg. Kommenter derefter tallene - svarer de til dine forventninger?

Relaterede artikler


03-03-2008

Øst for samfundet

Bornholm ligger så langt væk, at der ikke er plads til den på landkortet - alligevel flytter flere til end fra Danmarks eneste klippeø.

Links

Kommunefakta (Dansk)
Her kan du sammenligne nøgletal for fx befolkning, skoler og fritid for kommuner.

Artikel
02-03-2008
Vi flytter aldrig herfra ...
Limfjordsøen Mors er et typisk yderområde, hvorfra de unge flygter - men her bor også mennesker, der aldrig kunne drømme om at bo andre steder.
Hvis du vil vide mere
'