Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 46: Det gastronomiske landkort

Claus Meyer vil gerne sætte Lilleø på det gastronomiske landkort på grund af øens fine frugter. Men landkortet rummer også variationer ifht. de retter, der er tradition for i forskellige områder.

Opgave

Brug linksene "Egnsretter" og "Gamle danske opskrifter".

1) Søg i "Danmark rundt" på hjemmesiden om egnsretter. Find de retter, der hører til det område, du bor i. Kender du nogle af dem?

2) Vælg de tre, som lyder mest underlige/sjove, og søg i de gamle opskrifter for at finde ud af, hvad de består af.

3) Hvilke råvarer indgår typisk i de gamle retter fra dit område? Prøv om du kan finde en forklaring på dette.

4) Hvad er en typisk dansk madret efter din opfattelse? Kan du finde den i de gamle opskrifter? Svarer den til hvordan man laver retten i dag?

5) Hvad betyder det for madkulturen, at mennesker flytter mellem landsdele eller lande? Giv eksempler på madretter, der er almindelige i Danmark i dag, men ikke var det for 50 år siden.

Links

Egnsretter (Dansk)
Egnsretter afspejler, hvilke råvarer der var tilgængelige i et område i gamle dage. I kystområder er der f.eks. mange fisk og skaldyr i opskrifterne. På denne side kan du se, hvilke retter der er typiske for forskellige dele af landet.

Gamle danske opskrifter (Dansk)
Roskomsnusk, Tilsløret Bondepige og Samsøsalat er nogle af de mange gamle danske retter, man kan finde opskrifter på på denne private hjemmeside.

Hvis du vil vide mere
'