Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 5: Køb et hus

Boligpriser er et udtryk for forholdet mellem udbud og efterspørgsel. Det vil sige, at de fortæller, hvor folk gerne vil bo. Med ejendomsmæglernes søgemaskine på nettet kan du finde priser på boliger i hele Danmark.

Opgave

For at søge i hele landet skal du vælge "Alle" under regioner og fra 1000-9999 under "Postnummer" i søgemaskinen.

a) Vælg en max-pris på 200.000 kr. Find den billigste villa i landet lige nu. Hvor ligger den? Hvor er det næstbilligste hus? Ligger de i yderområder?

b) Undersøg, hvad en lejlighed på ca. 60 m2 eller et hus på ca. 150 m2 koster, hvor du bor. Sammenlign med priserne på et hus eller lejlighed i samme størrelse i en landsby og i en stor by. Du kan f.eks. søge efter boliger i Guldborgsund Kommune på Lolland og på Frederiksberg i København.

Links

Boligsiden (Dansk)
Ejendomsmæglernes fælles søgemaskine, hvor du kan se boliger og priser i hele Danmark. Man kan søge efter mange forskellige kriterier. Prøv f.eks. at finde det billigste hus i landet lige nu og se, hvordan det ser ud.

Undervisningsartikel
Yderområder - hvad er det?
I Danmarks yderområder er udviklingen på mange måder sat i stå. Samtidig rummer disse områder tit meget store landskabs- og turistmæssige værdier. F.eks. har de det til fælles, at der ikke er ret langt til havet. Men hvad er et yderområde, og hvor ligger de? 

Hvis du vil vide mere
'