Sitemap | Avanceret søgning |

Luksusferie på landet

At holde ferie på landet behøver ikke være ensbetydende med gyllelugt og bondegårdsophold. Det ved Mille Beck Johansen fra København. Hun er i praktik på et luksushotel på Rømø. At tage sin uddannelse både i byen og på landet har givet Mille nyt indblik i de kontrastfyldte måder, vi kan vælge at leve på.

Af Heidi Korsgaard
Publiceret 29-02-2008

24-årige Mille Beck Johansen flyttede til København for at tage en uddannelse på Hotel- og Restaurantskolen. Men at blive noget inden for hotelbranchen er ikke kun forbeholdt dem, der vil være i København. I en af Danmarks fjerne afkroge har Mille nemlig fundet ud af, at luksus og landluft fint kan kombineres med et spændende job.

På Rømø Golf og Wellness kan man bo eksklusivt og nyde alt fra wellness inden døre til golf i den friske landluft, og det var det, der fik Mille til at vælge landet frem for byen i sin praktikperiode som serviceøkonom.


Mille Beck Johansen

Foto: Esben Nielsen


- Valget stod mellem København og Jylland, og jeg valgte Jylland, selv om mulighederne for at komme i praktik på et fint og trendy hotel var størst i København. Jeg var bange for, at et fint københavnersted måske ville udnytte, at jeg bare var praktikant, og jeg ville gerne have udfordringer og spændende opgaver, fortæller Mille Beck Johansen.

Tanken om at skulle tilbringe en sommer i storbyen under sin uddannelse virkede heller ikke tillokkende for Mille, der oprindeligt kommer fra Højer i Sønderjylland. Det var også medvirkende til, at hun rettede sit blik mod et yderdistrikt, da hun skulle vælge praktikplads.

- Jeg føler tit, jeg mangler luft og plads i København - ja, somme tider kan jeg næsten føle mig fanget i min egen lejlighed, når jeg er der. Derfor er det en fantastisk oplevelse for mig at få mulighed for at bo tre måneder på Rømø tæt ved stranden og naturen. Det er de ting, jeg savner mest i København.

Praktikdrømmene, som Mille havde, er gået i opfyldelse ude på landet. Hun har fået det ansvar i sine arbejdsopgaver, hun ønskede sig, og har blandt andet skrevet et projekt om medarbejdernes trivsel på hotellet. 

Den sønderjyske dialekt
Da Mille i sin tid besluttede sig for at flytte til København for at tage sin uddannelse, oplevede hun en del fordomme, især på sit studie. Her blev hun mødt med latter over sin sønderjyske dialekt. 

- Det var nu på en sød og drillende måde, forsikrer hun og fortsætter:
- Jeg havde også selv fordomme, for i mine øjne var alle, der boede på Sjælland, københavnere, og det er jo en helt forkert opfattelse.

For at få føling med det virkelige københavnerliv købte Mille et kort over byen, lige da hun flyttede dertil, og begav sig ud i menneskevrimlen. 

- Det er vigtigt for mig at føle mig tryg og kendt der, hvor jeg er, for den følelse har jeg altid haft i Sønderjylland. Der er et fedt sammenhold i Højer, og det er netop, fordi alle føler sig trygge ved stedet og ved hinanden. Alle kender hinanden, og ingen farer vild i et virvar af ensrettede gader, som det sker for mig i København, fortæller Mille. 

Jylland er bare et fedt sted 
Når Mille ikke lige er i praktik på landet, men har sin dagligdag i København, tager hun af og til en tur på landet. Og det behøver ikke være tre måneder i luksus. En weekend i Højer kan stille Milles længsel efter natur og frisk luft, men når hun er væk mere end en weekend, oplever hun, at hun faktisk savner København. Alligevel skal hun ikke bo i København for evigt. Husene er for dyre, og naturen for langt væk, mener hun. 

- Jeg drømmer om at flytte tilbage til Jylland sammen med min kæreste, når vi er færdige med vores uddannelser, for Jylland er bare et fedt sted, siger Mille smilende.

- I Sønderjylland er naturen lige uden for døren, og som børn havde vi al den plads at boltre os på, du kan forestille dig, og der var køer og heste på markerne. Det var ikke som i København, hvor der er børn på ti år, som aldrig har set en ko! 

Netop barndommens betydning er Mille meget bevidst om.

- Mine kommende børn skal have mulighed for at boltre sig i naturen på nøjagtig samme måde, som jeg selv har haft. I byen er der jo ingen marker, de kan tumle rundt på. De skal kunne cykle og lege hele dagen og føle sig trygge. Mine børn skal ikke være københavnere, griner Mille.

Opgaver

61. Praktik i et yderområde
Mille har fundet et spændende praktiksted i en af Danmarks fjerne afkroge. Der er gode muligheder både for at holde ferie og arbejde inden for hotel- og servicebranchen i yderdistrikterne.
Læs mere

62. Tryghed på landet
Når alle kender hinanden i et lille samfund, er trygheden større end i storbyen, mener Mille. Og omfanget af straffelovsovertrædelser er også forskelligt alt efter landsdel.
Læs mere

Links

Eksklusiv ferie på landet (Dansk)
Rømø Golf & Wellness ligger lige ud til Vadehavet med eksklusive ferieboliger, restaurant, wellness-center, konferencelokaler og golfbaner.

Hotel- og Restaurantskolen (Dansk)
Skolen i København tilbyder uddannelser inden for køkken-, restaurant- og hotelområdet, fx kok, tjener, receptionist, sommelier m.m.

I praktik ved Vadehavet
24-årige Mille Beck Johansen er født og opvokset i Højer i Sønderjylland. Hun læser på Hotel- og Restaurationsskolen i København og har valgt at være i praktik på et eksklusivt hotel på Rømø.

Når Mille er færdig med sin uddannelse, vil hun gerne flytte tilbage til Jylland.
Hvis du vil vide mere
'