Sitemap | Avanceret søgning |

Opgaver til 8. - 10. klasse og ungdomsuddannelserne

Opgaverne er organiseret efter kapitlerne i undervisningshæftet "Danskere i krig". Klik på de enkelte kapitler for at se de tilknyttede opgaver.
Prolog
Opgaverne under dette tema er knyttet til det første kapitel i magasinet Danskere i krig. Der er forskellige typer af opgaver: "før du læser", "tjek på teksten", "undersøg" og "tag stilling til". De første 10 opgaver er knyttet til specifikke artikler og de efterfølgende til temaet generelt.
De dræbte
Danmark har siden 1990 mistet 65 soldater under militære missioner i udlandet. Opgaverne under dette tema er knyttet til det fjerde kapitel i magasinet Danskere i krig. Der er forskellige typer af opgaver: "før du læser", "tjek på teksten", "undersøg" og "tag stilling til". De første fire opgaver er knyttet til specifikke artikler og de efterfølgende til temaet generelt.
De fysisk sårede
Mange af de fysisk sårede soldater kæmper en sej kamp for at komme videre med deres liv. Opgaverne under dette tema er knyttet til det andet kapitel i magasinet Danskere i krig. Der er forskellige typer af opgaver: "før du læser", "tjek på teksten", "undersøg" og "tag stilling til". De første ti opgaver er knyttet til specifikke artikler og de efterfølgende til temaet generelt.
De psykisk sårede
Op mod 10 pct. af de hjemvendte soldater har alvorlige psykiske problemer. Opgaverne under dette tema er knyttet til det tredje kapitel i magasinet Danskere i krig. Der er forskellige typer af opgaver: "før du læser", "tjek på teksten", "undersøg" og "tag stilling til". De første ti er knyttet til specifikke artikler og de efterfølgende til temaet generelt.
Hjælpen til de hjemvendte
Hvordan kan vi hjælpe de hjemvendte soldater bedst? Opgaverne under dette tema er knyttet til det femte kapitel i magasinet Danskere i krig. Der er forskellige typer af opgaver: "før du læser", "tjek på teksten", "undersøg" og "tag stilling til". Nogle er knyttet til specifikke artikler og andre til temaet generelt.
Epilog
Er veteranpolitikken som den skal være? Opgaverne under dette tema er knyttet til det sjette og sidste kapitel i magasinet Danskere i krig. Der er forskellige typer af opgaver: "før du læser", "tjek på teksten", "undersøg" og "tag stilling til". Nogle er knyttet til specifikke artikler og andre til temaet generelt.

Danskere i krig

Hent undervisningshæftet "Danskere i krig" (8.-10. klasse/ ungdomsuddannelserne) som e-magasin her.
Læs magasinet

Blodbad i Bagdad

De danske soldater har for længst forladt Irak. Læs portrættet af landet som fremhæves for sit demokrati, men hvor sikkerheden stadig er skrøbelig.
Læs landeportrættet

Halv mand - hel soldat

Niels Kristian Brinth Nielsen mistede i 2006 førligheden ved fronten i Afghanistan men har aldrig mistet troen på sine muligheder. I dag er han lam fra navlen og ned men leder et hjemmeværnskompagni i Holstebro og drømmer om nye missioner for Danmark.
Læs artiklen

Baggrund: F-16 fløj fra fredsbevægelsen

Folketingets enstemmige beslutning i marts 2011 om at sende F-16 fly i krig mod Libyen er ikke alene historisk, men også konsekvensen af, at 20 år med aktiv udenrigspolitik har sat sine spor. Krig er blevet en hyldevare i den humanitære indsats.
Læs artiklen