Sitemap | Avanceret søgning |

Afsked

Jimmi Bøgebjerg Petersen blev dræbt af en vejsidebombe i 2010. Jyllands-Posten fulgte Jimmi Bøgebjerg Petersen i over to år og var også med, da han tog afsked med sin familie.

Vis video

Den lange vej tilbage

Martin Paszkiewicz Aaholm mistede fem fingre og fik begge ben amputeret over knæene efter at have trådt på ca. 50 kg nedgravet sprængstof i Afghanistan. Jyllands-Posten har fulgt hans kamp tilbage til livet.

Vis video

Sårede soldater får ballettræning

10-09-2010

24-årige Christian Richardson mistede begge ben i Afghanistan, nu får han hjælp af balletdansere.

Vis video

Vennerne besøgte dansk soldat i skoven

Fire gamle soldaterkammerater besøgte den tidligere soldat Hans Holm, der i dag bor i skoven. Han har ikke set dem siden, han kom hjem fra krigen i Irak i 2003.

Vis video

Dansk soldat bor i skoven

Hans Holm kom hjem fra krigen i Irak i 2003. I dag lider han af posttraumatisk stresssyndrom og depression. Han har boet i skoven i over halvanden måned. Her regner han med bo hele sommeren.

Vis video

For ni måneder siden kunne jeg ikke trække vejret selv

I 2009 kørte Henrik Andersen på en vejsidebombe i Afghanistan. Efter ni måneders genoptræning er han klar til at genoptage sit arbejde i forsvaret.

Vis video

Lægen tryller med arme og ben

Overlæge Finn Warburg bliver kaldt soldaternes troldmand. Han opererer størstedelen af de danske soldater, der kommer til skade i Afghanistan.

Vis video

Vågnede op uden fingre og ben

Sidste år var Martin Aaholm kampsoldat i Afghanistan. I dag bruger han al sin tid på lære at klare sig uden sine ben og fem fingre.

Vis video

Soldaten i skoven

I lange perioder søger den tidligere soldat Hans Holm væk fra samfundet og lever med sine to slædehunde i en skov i Nordsjælland.
Læs artiklen

Baggrund: F-16 fløj fra fredsbevægelsen

Folketingets enstemmige beslutning i marts 2011 om at sende F-16 fly i krig mod Libyen er ikke alene historisk, men også konsekvensen af, at 20 år med aktiv udenrigspolitik har sat sine spor. Krig er blevet en hyldevare i den humanitære indsats.
Læs artiklen

Veteranernes motorcykelklub

Legacy Wets en en dansk afdeling af gamle soldater, der støtter op om de faldne soldater i Vietnam. Broderskabet er en motorcykelklub.
Se billedserien

Halv mand - hel soldat

Niels Kristian Brinth Nielsen mistede i 2006 førligheden ved fronten i Afghanistan men har aldrig mistet troen på sine muligheder. I dag er han lam fra navlen og ned men leder et hjemmeværnskompagni i Holstebro og drømmer om nye missioner for Danmark.
Læs artiklen

Blodbad i Bagdad

De danske soldater har for længst forladt Irak. Læs portrættet af landet som fremhæves for sit demokrati, men hvor sikkerheden stadig er skrøbelig.
Læs landeportrættet

Danmark er i krig

Hvor sender vi de danske soldater hen for at gå i krig? Kortet her viser hvornår og hvorhen Danmarks regering har besluttet sendt soldater i krig.
Gå til oversigtskort

Gratis plakat

Med undervisningsmaterialet er udsendt gratis plakater, som vi håber, at skolerne vil hænge op.

Det gribende afskedsfoto fra Københavns Lufthavn er taget af fotograf Stine Larsen og viser Nicolai, der siger farvel til sin far. Nicolai blev alvorligt såret i Afghanistan og sendt hjem. I 2010 vendte han tilbage for at færdiggøre sin mission.

Landefakta - Kosovo

Indtil 2008 var Kosovo teknisk set en del af Serbien som en autonom provins, men med international beskyttelse under FN. Det lille land med bare et par mio. indbyggere var et af de sidste, som ikke havde fået selvstændighed efter de blodige krige på Balkan i 1990'erne.
Læs landefakta om Kosovo