Sitemap | Avanceret søgning |

Afghanske soldater

I Afghanistans nationalhær arbejder soldater fra etniske grupper fra hele landet sammen. Se soldaterportrætterne.

Vis billedserie

Billeder fra Afghanistan

Hverdagen fortsætter i Afghanistan uanset hvad. Se billedserien fra landet.

Vis billedserie

Første flagdag

Lørdag den 5. september 2010 hyldede det officielle Danmark for første gang faldne og udsendte soldater i international tjeneste. Dagen vil fremover blive flagdag.

Vis billedserie

Henrik "Lange" Andersen

Henrik "Lange" Andersen kørte på en IED i en rendegraver i Afghanistan i april 2009. Efter 9 måneders genoptræning er han nu klar til at komme forsigtigt tilbage på arbejde. Den 15. februar 2010 startede han på arbejde igen ved Gardehusarregimentet på Antvorskov Kaserne.

Vis billedserie

Hverdag i Afghanistan

Mens krigen raser, går hverdagen videre i Afghanistan.

Vis billedserie

Niels Kristian Brinth Nielsen

Niels Kristian Brinth Nielsen kørte på en IED i Afghanistan og er i dag lam fra livet og ned. Til daglig arbejder han som forsyningshjælper hos Jyske Dragon Regiment i Holstebro, og i sin fritid er han kompagnichef i hjemmeværnet. Lørdag den 13. februar 2010 trænede han fremrykning i terræn sammen med hjemmeværnskammeraterne i skovene syd for Holstebro.

Vis billedserie

Soldaten i skoven

Hans Holm har efter to udsendelser som soldat til henholdvis Kosovo og Irak fået konstateret PTSD og har svært ved at have mennesker omkring sig. Derfor bor han nu ude i en skov sammen med sine to slædehunde for at finde fred og ro.

Vis billedserie

Sårede soldater vil afsted igen

Morgenavisen Jyllands-Posten satte i artikelserien "Hjemmefra krigen" fokus på de danske soldater, der vender sårede hjem fra krigen. Danske soldater, der er blevet såret i krigen, ønsker i stort omfang at komme tilbage til Afghanistan og fuldføre missionen.

Vis billedserie

Veteranernes motorcykelklub

Legacy Wets en en dansk afdeling af gamle soldater der støtter op om de faldne soldater i Vietnam. Broderskabet er en motorcykelklub og søndag den 5. september deltager de i Flagdagen på Christiansborg Slotsplads for at hylde de danske soldater.

Vis billedserie

Opgave om billeder

Komposition, billedbeskæring og perspektiv. Når man tager et billede med sit kamera, så tager man et splitsekund af virkeligheden. Aviserne bruger billeder ved siden af deres artikler, fordi billeder tit siger mere end ord.
Gå til opgaver for 5.-6. klasse

Danskere i krig

Hent undervisningshæftet "Danskere i krig" (8.-10. klasse/ ungdomsuddannelserne) som e-magasin her.
Læs magasinet

Freja og Jonas

Historien om Freja og Jonas (1.-6. klasse) bygger på en virkelig historie om at være pårørende til en udsendt soldat. Hent fortællingen som e-magasin her.
Læs magasinet

Halv mand - hel soldat

Niels Kristian Brinth Nielsen mistede i 2006 førligheden ved fronten i Afghanistan men har aldrig mistet troen på sine muligheder. I dag er han lam fra navlen og ned men leder et hjemmeværnskompagni i Holstebro og drømmer om nye missioner for Danmark.
Læs artiklen

Projektopgave om "Danskere i krig"

Undervisningsmaterialet "Danskere i krig" kan med fordel anvendes i forbindelse med en emneuge eller et problemorienteret projektforløb, f.eks. i forbindelse med projektopgaven i 9. klasse, hvor klassens fælles overemne er "Danskere i krig".
Læs mere om projektforløbet