Sitemap | Avanceret søgning |

Links

Den britiske encyklopædi (Engelsk)
Stort engelsksproget opslagsværk.

Den store danske encyklopædi (Dansk)
Den store danske encyklopædi udgives af Gyldendal og mange af artiklerne verificeres. Søg på det emne, du skal undersøge, øverst på hjemmesiden. 

FN (Engelsk)
FN blev stiftet efter anden verdenskrig og arbejder for verdensfred og økonomisk og sociale fremskridt. Organisationen har i dag 192 medlemslande.

ISAF (Dansk)
International Security Assistance Force - ISAF - er betegnelsen for de NATO-ledet styrker i Afghanistan herunder de danske styrker.

KFOR (Engelsk)
Om NATOs tidligere og nuværende arbejde i Kosovo.

KFUMs soldatermission (Dansk)
KFUMs soldaterhjem byder soldater indenfor til hygge og samtale i både Danmark og Afghanistan.

Kildekritik - EMU (Dansk)
Hvad er en kilde, og hvordan kan man være kritisk overfor den?

Kildekritik - Københavns Universitet (Dansk)
Hvad er kildekritik, og hvad kan man bruge det til?

NATO (Engelsk)
NATO blev dannet i 1949 og har i dag 28 medlemslande.  

OSCE (Engelsk)
OSCE er en sikkerhedsorganisation der hjælper regionalt med konfliktforebyggelse, krisestyring og reformstøtte inden for demokrati og menneskerettigheder.

Soldaterlegatet (Dansk)
Soldaterlegatet hjælper tidligere udsendte soldater, der har behov for økonomisk støtte på grund af en fysisk eller psykisk skade opstået under udsendelsen.

TrygFonden (Dansk)
TrygFonden har støttet udgivelsen af undervisningsmaterialet "Danskere i krig" og "Freja og Jonas". Se desuden på deres hjemmeside hvilke projekter de støtter.

Veterancentret (Dansk)
Veterancentret hører under Forsvarskommandoen. Hjemmesiden giver soldater og pårørende en samlet indgang til hjælp før, under eller efter en udsendelse.

Veteranhjem (Dansk)
En række fonde har sammen med Forsvarsministeriet skabt veteranhjem flere steder i landet, hvor de hjemvendte soldater kan møde ligesindede.

Baggrund: F-16 fløj fra fredsbevægelsen

Folketingets enstemmige beslutning i marts 2011 om at sende F-16 fly i krig mod Libyen er ikke alene historisk, men også konsekvensen af, at 20 år med aktiv udenrigspolitik har sat sine spor. Krig er blevet en hyldevare i den humanitære indsats.
Læs artiklen