Sitemap | Avanceret søgning |

Landefakta

Afghanistan
Afghanistan er på 652.000 kvadratkilometer, hovedstaden er Kabul, og der tales i alt 45 forskellige sprog i landet.
Bosnien-Hercegovina
Vidste du at Bosnien-Hercegovina har 20 km kystlinje, og at hovedstaden hedder Sarajevo?
Irak
Vidste du, at Iraks hovedstad hedder Baghdad, og den har 5,7 millioner indbyggere; det er flere mennesker end der bor i hele Danmark.
Kosovo
Kosovos flag har seks stjerner, hvor hver stjerne repræsenterer en af ​​de største etniske grupper i Kosovo: albanere, serbere, tyrkere, gorani, romaer og bosniere.
Kroatien
Kroatien er et parlamentarisk demokrati. Landets forfatningen er fra 1990 men er blevet ændret flere gange siden.

Opgave om billeder

Komposition, billedbeskæring og perspektiv. Når man tager et billede med sit kamera, så tager man et splitsekund af virkeligheden. Aviserne bruger billeder ved siden af deres artikler, fordi billeder tit siger mere end ord.
Gå til opgaver for 5.-6. klasse

Halv mand - hel soldat

Niels Kristian Brinth Nielsen mistede i 2006 førligheden ved fronten i Afghanistan men har aldrig mistet troen på sine muligheder. I dag er han lam fra navlen og ned men leder et hjemmeværnskompagni i Holstebro og drømmer om nye missioner for Danmark.
Læs artiklen

Baggrund: F-16 fløj fra fredsbevægelsen

Folketingets enstemmige beslutning i marts 2011 om at sende F-16 fly i krig mod Libyen er ikke alene historisk, men også konsekvensen af, at 20 år med aktiv udenrigspolitik har sat sine spor. Krig er blevet en hyldevare i den humanitære indsats.
Læs artiklen