Sitemap | Avanceret søgning |

Forsvarets foldere

Forsvaret har udgivet forskellige små bøger med gode råd og vejledning til hverdagen, rettet mod børn, unge, forældre, lærere og pædagoger. Find de nyeste publikationer her.


Børnene i baglandet

Hvor meget og hvordan skal man som forældre tale med sine børn om udsendelsen som soldat? Det kan denne pjece fra Forsvaret hjælpe dig på vej med.

Missionen går til ...

Bogen er udformet som en scrap- og opgavebog, og den er lavet til brug for familier, der har en soldat, som skal udsendes i international tjeneste. Bogen er udgivet af Forsvaret.

Professionelle i baglandet

Arbejder du med børn der har en udsendt pårørende, f.eks. som lærer eller pædagog? Så kan du i denne pjece fra Forsvaret læse om, hvilke reaktioner børnene typisk får, og hvordan du forholder dig til dem.

Ungt bagland

Er du ung, og har du en mor, far, bror eller søster, der er udsendt, kan du måske bruge denne folder fra Forsvaret. Her kan du læse om, hvordan du tackler hverdagen, og hvordan du kan forholde dig til de reaktioner, du får i klassen eller omgangskredsen.

Danmark er i krig

Hvor sender vi de danske soldater hen for at gå i krig? Kortet her viser hvornår og hvorhen Danmarks regering har besluttet sendt soldater i krig.
Gå til oversigtskort

Soldaten i skoven

I lange perioder søger den tidligere soldat Hans Holm væk fra samfundet og lever med sine to slædehunde i en skov i Nordsjælland.
Læs artiklen

Gratis plakat

Med undervisningsmaterialet er udsendt gratis plakater, som vi håber, at skolerne vil hænge op.

Det gribende afskedsfoto fra Københavns Lufthavn er taget af fotograf Stine Larsen og viser Nicolai, der siger farvel til sin far. Nicolai blev alvorligt såret i Afghanistan og sendt hjem. I 2010 vendte han tilbage for at færdiggøre sin mission.