Sitemap | Avanceret søgning |

Prolog

Artiklerne er struktureret i seks underafsnit og følger opdelingen i undervisningshæftet "Danskere i krig".

Find artiklerne fra undervisningshæftet herunder suppleret med adskillige andre artikler, der alle har været bragt i Jyllands-Posten i samme artikelserie.

Temaartikler

Tidslinje: Krigen i Afghanistan
Danmark har haft styrker i Afghanistan siden 2002. Følg krigens udvikling.
Publiceret 21-06-2011

F-16 fløj fra fredsbevægelsen
Folketingets enstemmige beslutning i marts 2011 om at sende F-16 fly i krig mod Libyen er ikke alene historisk, men også konsekvensen af, at 20 år med aktiv udenrigspolitik har sat sine spor. Krig er blevet en hyldevare i den humanitære indsats.

Publiceret 17-06-2011

Frygten sidder i Freja
Den 10-årige Freja Graffe har haft ondt i hovedet og maven, siden hendes storebror, Jonas, i august 2010 tog til Afghanistan som soldat. Frygten for at miste ham har ført til fravær i skolen og drillerier om, at hun pjækker. »Jeg vil ikke have, at han dør,« siger hun.

Publiceret 25-10-2010

Min mor græder stadig
De kender risikoen. De er blevet såret én gang. Alligevel har flere sårede danske soldater som Nicolai og Jimmi valgt at vende tilbage til krigen i Afghanistan.

Publiceret 01-03-2010

Sårede soldater vil i krig igen
Selv om de har mærket fjendens kugler og miner, vil mange sårede soldater tilbage i krig.

Publiceret 01-03-2010

Kammerater i krig
Kenneth Kaup Pedersen og Jimmi Bøgebjerg Petersen er egentlig kun en note. De er de to soldater, som optræder under datoen den 19. september 2007 på listen over dræbte og sårede danske soldater i Afghanistan. De blev ifølge noten såret under kamphandlinger med Taleban i den centrale del af Helmand-provinsen. Her følger deres historie - en fortælling om krig, kamp og kammeratskab.

Publiceret 04-05-2008

Blodbad i Bagdad

De danske soldater har for længst forladt Irak. Læs portrættet af landet som fremhæves for sit demokrati, men hvor sikkerheden stadig er skrøbelig.
Læs landeportrættet

Danmark er i krig

Hvor sender vi de danske soldater hen for at gå i krig? Kortet her viser hvornår og hvorhen Danmarks regering har besluttet sendt soldater i krig.
Gå til oversigtskort

Gratis plakat

Med undervisningsmaterialet er udsendt gratis plakater, som vi håber, at skolerne vil hænge op.

Det gribende afskedsfoto fra Københavns Lufthavn er taget af fotograf Stine Larsen og viser Nicolai, der siger farvel til sin far. Nicolai blev alvorligt såret i Afghanistan og sendt hjem. I 2010 vendte han tilbage for at færdiggøre sin mission.

Soldaten i skoven

I lange perioder søger den tidligere soldat Hans Holm væk fra samfundet og lever med sine to slædehunde i en skov i Nordsjælland.
Læs artiklen