Sitemap | Avanceret søgning |

De dræbte

Artiklerne er struktureret i seks underafsnit og følger opdelingen i undervisningshæftet "Danskere i krig".

Find artiklerne fra undervisningshæftet herunder suppleret med adskillige andre artikler, der alle har været bragt i Jyllands-Posten i samme artikelserie.

Temaartikler

Skuddet i Al Harta II
Sygehjælper Charlie Østergaard kunne ikke stille meget op, da den 20-årige konstabel Henrik Nøbbe blev dødeligt såret af skud i Irak. Nu er han færdig med at sætte livet på spil i forsvaret.
Publiceret 14-08-2011

Skuddet i Al Harta
Gruppeføreren Kristian stod foran sin største opgave som soldat, da den 20-årige konstabel Henrik Nøbbe blev dødeligt såret af skud på en rutinemæssig patrulje i Irak.

Publiceret 07-08-2011

Han fandt sin plads i forsvaret
Henrik Nøbbe var stolt af at være soldat i Irak. Han lagde stor vægt på det stærke sammenhold, som opstod mellem soldaterne i pressede situationer.

Publiceret 23-06-2011

Det sidder stadig i kroppen
Kort før hold 9 havde fuldført missionen i Afghanistan, mistede to soldater fra Bravo-kompagniet livet. »Det er en ubehagelig følelse, som jeg måske aldrig slipper helt,« siger Thomas Damkjær, der var chef for kompagniet.

Publiceret 11-10-2010

Danmark er en glad dreng fattigere
Nekrolog: Lørdag d. 7. august 2010 mistede Danmark yderligere to soldater i Afghanistan. Den ene af de dræbte, den 28-årige Jimmi Bøgebjerg Petersen, har Morgenavisen Jyllands-Posten fulgt i to år. JP-journalist Lars Nørgaard Pedersen fortæller her om mødet med Jimmi Bøgebjerg Petersen.

Publiceret 09-08-2010

Far, der står en soldat udenfor
I november 2009 blev det igen heftigt diskuteret, hvor længe de danske soldater skal deltage i krig. Hvordan påvirker debatten familierne til de udsendte? Jyllands-Posten har talt med faderen til soldaten Martin Hjorth, som blev dræbt i Irak i 2006.

Publiceret 08-11-2009

Danske soldater kæmper videre
En 23-årig dansk befalingsmand blev i oktober 2009 dræbt i Afghanistans Helmandprovins. Vi er ikke ved at miste modet, fastholdt chefen for hærens operationsdivision.

Publiceret 24-10-2009

Danskere i krig

Hent undervisningshæftet "Danskere i krig" (8.-10. klasse/ ungdomsuddannelserne) som e-magasin her.
Læs magasinet

Hjælp på vej til danske veteraner

Mange danske krigsveteraner kæmper fortsat for at få hjælp. Men den er på vej, lovede forsvarsministeren i foråret 2011.
Læs artiklen