Sitemap | Avanceret søgning |
Her vises der en flash-komponent, som kræver Shockwave Flash version 8
Hent og installer her.


Danmark er i krig

"Danskere i krig" er det hidtil største undervisningsmateriale om Danmark som krigsførende nation og konsekvenserne for de udsendte soldater.

Materialet består af undervisningshæfterne "Freja og Jonas" (1.-6. klasse) og "Danskere i krig" (8.-10. klasse/ungdomsuddannelserne) samt denne hjemmeside, hvor hæfterne er udbygget med undervisningstemaer, baggrundsoplysninger, multimediemateriale og konkrete, niveaudelte undervisningsopgaver.

Undervisningshæfterne er udsendt i klassesæt til alle skoler.

Materialet er delvist baseret på Jyllands-Postens artikelserie "Hjem fra krigen", som i januar 2011 indbragte journalisterne Asger Westh, Lars Nørgaard Pedersen og fotograf Stine Larsen Cavling-prisen, Danmarks fornemste journalistiske hæder.

Produktionen og udsendelsen af undervisningsmaterialet er støttet af TrygFonden.
Se hvor de danske soldater er udsendt
Undervisning

Projektopgave eller emneuge?

Undervisningsmaterialet "Danskere i krig" kan med fordel anvendes i forbindelse med en emneuge eller et problemorienteret projektforløb, f.eks. i forbindelse med projektopgaven i 9. klasse, hvor klassens fælles overemne er "Danskere i krig".

Brug temahæftet, de supplerende artikler, billeder og videoer, der ligger her på hjemmesiden, til at få en indgående forståelse af soldaternes liv og udfordringer, mens de er på mission, og når de vender hjem til Danmark.
Gå til undervisningsmaterialet
Multimedia

Videoer af de sårede soldater

Se blandt andet hvordan sårede soldater får ballettræning af balletdansere. Flere af dansernes træningsmetoder har stor effekt i genoptræningen af soldaterne.

Mød også soldaten Hans Holm, der bor i skoven i lange perioder. Han lider af posttraumatisk stresssyndrom og depression. Kun i skoven kan han finde ro.
Se videoer

Freja og Jonas

Historien om Freja og Jonas (1.-6. klasse) bygger på en virkelig historie om at være pårørende til en udsendt soldat. Hent fortællingen som e-magasin her.
Læs magasinet

Danskere i krig

Hent undervisningshæftet "Danskere i krig" (8.-10. klasse/ ungdomsuddannelserne) som e-magasin her.
Læs magasinet

Kronikkonkurrence

JP Undervisning udfordrede landets 9. og 10. klasser til at skrive en kronik om deres syn på Danmark, som krigsførende nation. Vinderkronikken blev skrevet af Rosa Richter Sørensen fra Midtsjællands Efterskole.
Læs kronikken