Sitemap | Avanceret søgning |

Reportager

Her er Mladic en helt
Den serbiske hærchef Ratko Mladic er anklaget for at have begået de værste krigsforbrydelser siden Anden Verdenskrig. I Pale er han en helt. Også blandt de unge. For krig handler ikke bare om at spise sandwich. Portræt af kedsomheden i en bosnisk-serbisk højborg.
Publiceret 24-10-2011

Jeg føler skyld over at være serber
Efter Balkan-krigene: Hun forlod sin mor. Hendes veninde afviste hende. Hendes datter blev mobbet. Og hun frygter, at hendes brødre begik krigsforbrydelser. Zeljka Secerbegovic fra Herning kæmper med sin etniske baggrund.

Publiceret 23-10-2011

De venter på de døde
Hajra Catic er så desperat efter at identificere sin dræbte søn, at hun har hentet et kranium fra et mineret område. Næsten 10.000 savnede fra krigen i Bosnien er stadig ikke identificeret.

Publiceret 13-10-2011

Mange krigsforbrydere går fri
16 år efter Bosnien-krigen er mere end 8.000 mistænkte krigsforbrydere på fri fod. Det kan føre til nye konflikter på Balkan, lyder advarslen.

Publiceret 11-10-2011

Vi skal gå og glo på dem, der voldtog os
Bakira Hasecic og hendes datter blev voldtaget under krigen i Bosnien. Men gerningsmændene - og ca. 8.000 andre mistænkte for krigsforbrydelser - er fortsat på fri fod.

Publiceret 11-10-2011

Forladt bag fjendens linjer
Serbisk enklave: Ja, vi bliver betalt for at bo i Kosovo, erkender serberen Budimir Nicic.

Publiceret 09-10-2011

Enkeland
Et landsbysamfund i Kosovo består stort set kun af kvinder. Mændene blev dræbt under en massakre i Kosovo-krigen.

Publiceret 05-10-2011

Skillelinjer
Nabokrig: Indbyggerne i landsbyerne Zupce og Cabra bor kun få hundrede meter fra hinanden. For 12 år siden dræbte de hinanden. Nu undgår de hinanden. Sådan er det i store dele af Kosovo.

Publiceret 07-10-2010

Artikler fra arkivet

Få god baggrundsviden med det store udvalg af artikler fra JPs arkiv, der alle handler om krigen i det tidligere Jugoslavien og den efterfølgende komplicerede fredsproces.
Læs artiklerne

Grav ned i indholdet

Til "Skæbner på Balkan" er der tilknyttet en række opgaver, som giver eleverne mulighed for at arbejde i dybden med artiklerne og diskutere de problemstillinger, regionen kæmper med 20 år efter krigen.
Gå til opgaver

Landet som både findes
og ikke findes

Er Kosovo et rigtigt land? Det afhænger af, hvem man spørger, og spørger man i nabolandet Serbien, vil svaret være nej. Læs portrættet af landet som erklærede sig selvstændigt i 2008 i kølvandet efter krigen på Balkanhalvøen.
Læs landeportrættet