Sitemap | Avanceret søgning |

Links

BBC om Slobodan Milosevics (Engelsk)
Lav en søgning på Slobodan Milosevics eller Ratko Mladic på BBCs hjemmeside. De har baggrunds artikler om deres vej til magten og det retslige efterspil.

Danmarks Statistik (Dansk)
Find tal og statistik om stort set alt.

Dansk flygtningehjælps arbejde i Bosnien-Hercegovina (Dansk)
DFH arbejdede under krigen for at støtte flygtningene i krigsområdet gennem distribution af fødevarer og anden nødhjælp.

Dansk Røde Kors i Bosinen (Dansk)
Om Dansk Røde Kors' arbejde i Bosnien.

Den danske bataljon i Kosovo (Dansk)
Om det danske bidrag missionen i Kosovo.

Den Internationale Krigsforbryderdomstol i Haag (Engelsk)
Sitet indeholder sagerne om krigsforbrydelser begået i det tidligere Jugoslavien. Det er muligt at finde historien bag ICTY og baggrunden for dens oprettelse. Det er også muligt at finde det fulde anklageskrift mod Slobodan Milosevic og forskellige vidneudsagn på hjemmesiden.

DR.dk's tema om folkedrab (Dansk)
Temaet gennemgår otte folkedrab begået i otte forskellige lande.

FN i Kosovo (Engelsk)
Hjemmesiden beskriver FNs mission i Kosovo.

Folkedrab.dk (Dansk)
Folkedrab.dk er en portal til undervisning og oplysning om Holocaust og andre folkedrab. Hjemmesiden har blandt andet et helt tema om folkedrabet i Bosnien.

Google maps (Dansk)
Søg på den by eller det område, du gerne vil kigge nærmere på.

KFOR (Engelsk)
Om NATOs tidligere og nuværende arbejde i Kosovo.

Kosovos officielle hjemmeside for turisme (Dansk)
Bjerge, vandfald og hyggelige byer - det er Kosovo ifølge den officielle turisthjemmeside.

OSCE (Engelsk)
OSCE er en sikkerhedsorganisation der hjælper regionalt med konfliktforebyggelse, krisestyring og reformstøtte inden for demokrati og menneskerettigheder.

Her undgår man hinanden

Indbyggerne i de to nabolandsbyer Zupce og Cabra lå for 20 år siden i krig. Med få hundrede meters afstand lå mændene og skød fra den ene landsby til den anden. JP mødte to 20-årige mænd, Bajram og Liridon, der helst ikke har kontakt med den anden landsbys befolkning.
Læs artikel

Helt eller krigsforbryder?

I Pale er de serbiske unge ikke i tvivl. Den serbiske hærchef Ratko Mladic er en helt. Han forsøgte at beskytte landet og befolkningen. Og massakren i Srebrenica har de aldrig hørt om. Læs om generationen, der skulle bygge bro mellem muslimer og kristne efter krigen, men som hellere holder sig for sig selv.
Læs artiklen

Grav ned i indholdet

Til "Skæbner på Balkan" er der tilknyttet en række opgaver, som giver eleverne mulighed for at arbejde i dybden med artiklerne og diskutere de problemstillinger, regionen kæmper med 20 år efter krigen.
Gå til opgaver

Artikler fra arkivet

Få god baggrundsviden med det store udvalg af artikler fra JPs arkiv, der alle handler om krigen i det tidligere Jugoslavien og den efterfølgende komplicerede fredsproces.
Læs artiklerne