Sitemap | Avanceret søgning |

Europas forpost

På den italienske ø Lampedusa, som ligger cirka 200 km syd fra Sicilien, strømmer flygtninge til fra Nordafrika. Flygtningene kommer til øen i større eller mindre både, som sætter til søs mod Italien fra Tunesien. Drømmen for de mange immigranter er at få arbejde i Europa.

Vis billedserie

Fire dage i Kairo

Op til valget i Egypten, besøgte korrespondent Sanne Gram og fotojournalist Niels Hougaard Kairo, for at tage pulsen på byen og dens befolkning

Vis billedserie

Oprør i Tunesien

Europa har ikke set lignende siden Nellikerevolutionen i Portugal i 1974. En diktaturtræt befolkning fik med nelliker overbevist militæret om at despotiets dage var talte. I Tunesien 2010 hedder det Jasmin Revolutionen men historien gentager sig. Diktatoren er flygtet til udlandet, og det forhadte parti RCD er færdigt. Tuneserne har fået frihed.

Vis billedserie

Oprørernes indtog i Tripoli

Efter et halvt års kampe har oprørene i Libyen nået Tripoli og har delvist indtaget byen. De forsøger at sikre byen med hundredevis af tjeck-points men kampene er stadig hårde i lommer af byen. Både civile og oprørere er ofre for snigskytternes kugler.

Vis billedserie

Oprøret i Egypten

Demonstrationerne mod Mubarak på Tahrir Square i starten af 2011 var fredelige, men der kom voldelige mod-demonstrationer, hvor det Egyptiske militær så passivt til mens de fredelige demonstranter på pladsen blev angrebet. Pludselig blev det for demonstranterne på Tahrir Square et spørgsmål om fysisk at holde pladsen, så de fortsat kunne føre kampen om, at få Hosni Mubarak til at gå af.

Vis billedserie

Pick-up truck revolutionen i Libyen

Jyllands-postens fotograf Niels Hougaard og korrespondent Thomas Heine fulgte i 2 uger krigen i Libyen. Fra oprørenes højborg i Benghazi, til Ajdabiyas fald og til kampene vest for Ras Lanuf mere end 1000 km fra den Egyptiske grænse, hvor rejsen ind i det krigshærgede land startede.

Vis billedserie

Skriften på væggen

Tegninger og graffiti mod Gaddafi er blevet en vigtig del af oprøret mod Libyens tidligere diktator. Før den 17. februar gjorde man ikke grin med Muammar Gaddafi i Libyen. Slet ikke offentligt. Nu er det blevet en folkesport i Benghazi og resten af landets østlige del, der siden denne dato har kaldt sig Det Frie Libyen. Overalt i Benghazi er der graffiti på husmurene, som håner ex-diktatoren.

Vis billedserie

Tuneserne går til valg

I landet hvor det arabiske forår startede, gik tuneserne i denne uge til deres første frie demokratiske valg. JP's mellemøstkorrespondent Sanne Gram og fotojournalist Niels Hougaard var i Tunesien i dagene omkring valget.

Vis billedserie

Arabisk Forår

Læs magasinet Arabisk Forår (8.-10. klasse og ungdomsuddannelserne) som e-magasin her.
Læs magasinet Arabisk Forår

Artikler fra arkivet

Udvalgte artikler fra Jyllands-Postens arkiv er gjort tilgængelige for dem, der ønsker at gå yderligere i dybden med temaet.
Se artiklerne

Bliv klogere på Bahrain

Vidste du for eksempel, at Bahrain ligger i Mellemøsten. Det er en øgruppe i Den Persiske Golf, øst for Saudi-Arabien. Landets hovedstad hedder Manama og den har 163.000 indbyggere.
Gå til landefakta

Gå i dybden med artiklerne

Til hver artikel i magasinet Arabisk Forår har JP Undervisning lavet opgaver, som giver et udgangspunkt for at arbejde i dybden med stoffet. Få gode ideer eller brug opgaverne, som de er.
Gå til opgaver

Trænger du til en tænkepause?

Forskere fra Aarhus Universitet serverer i bogserien Tænkepauser spændende forskning på en lettilgængelig og brugbar måde. Bøgerne er gratis at læse og downloade som e-bog eller lydbog.
Gå til Tænkepauser

Han satte ild til sig selv

Læs den gribende historie om Muhammed Bouazizi, der satte ild til sig selv på grund af arbejdsløshed og ydmygende behandling.
Læs artiklen