Sitemap | Avanceret søgning |

Landefakta

Bahrain
Bahrain er en øgruppe ud for Saudi-Arabien. Landet har godt 1,2 millioner indbyggere og med kun 760 kvardratkilometer i størrelse, er Danmark 56 gange større end Bahrain. 

Danmark
Vidste du, at hovedstaden i Danmark hedder København, at landets areal er på 43.094 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 5,43 millioner?

Egypten
Vidste du, at hovedstaden hedder Kairo, at arealet er cirka 1 million km², og at befolkningen er på mere end 83 millioner mennesker?

Libyen
Vidste du at hovedstaden i Libyen hedder Tripoli, og det højeste punkt er Bikku Bitti på 2.267 meter?

Syrien
Vidste du, at Syrien er godt fire gange større end Danmark og at landet har 22,5 millioner indbyggere?

Tunesien
Tunesien har landegrænser til Algeriet og Libyen. Landet har knap 11 millioner indbyggere og er tre en halv gange større end Danmark.

Yemen
Vidste du at hovedstaden i Yemen hedder Sanaa og at knap 10 % af landets veje er asfalteret?

Han satte ild til sig selv

Læs den gribende historie om Muhammed Bouazizi, der satte ild til sig selv på grund af arbejdsløshed og ydmygende behandling.
Læs artiklen

Artikler fra arkivet

Udvalgte artikler fra Jyllands-Postens arkiv er gjort tilgængelige for dem, der ønsker at gå yderligere i dybden med temaet.
Se artiklerne

Trænger du til en tænkepause?

Forskere fra Aarhus Universitet serverer i bogserien Tænkepauser spændende forskning på en lettilgængelig og brugbar måde. Bøgerne er gratis at læse og downloade som e-bog eller lydbog.
Gå til Tænkepauser

Gå i dybden med artiklerne

Til hver artikel i magasinet Arabisk Forår har JP Undervisning lavet opgaver, som giver et udgangspunkt for at arbejde i dybden med stoffet. Få gode ideer eller brug opgaverne, som de er.
Gå til opgaver

Arabisk Forår

Læs magasinet Arabisk Forår (8.-10. klasse og ungdomsuddannelserne) som e-magasin her.
Læs magasinet Arabisk Forår