Sitemap | Avanceret søgning |

Syrien

Herunder finder du artiklerne om oprøret i Syrien fra undervisningshæftet "Arabisk forår". Hver artikel er udbygget med blandt andet opgaver, billeder og landeportræt.
Temaartikler

Assads stærke magtbase
Præsident Bashar al-Assads inderkreds af generaler og politiske rådgivere holdes sammen af familiebånd, sekterisk tilhørsforhold og nepotisme. Det er en af årsagerne til, at Syriens præsident på trods af voldsomme demonstrationer blev på magten.
Publiceret 09-07-2012

Diktatorens tro støtte
Engang var Assads hustru, Asma Assad, ofte i internationale ugeblade, som kaldte hende ørkenens rose og fremhævede familiedemokratiet.

Publiceret 09-07-2012

FN-observartør mødte regimets tæskehold
FN-observatører blev sendt på en vanskelig opgave, da de skulle overvåge våbenhvilen mellem syriske oprørere og regeringsstyrker. Øjenvidneberetning fra Syrien i juni 2012.

Publiceret 09-07-2012

Giv os våben - ikke humanitær hjælp
Fra en militslejr i bjergene nær grænsen til Tyrkiet kæmper en gruppe oprørere mod Syriens diktatur og præsident Assad. Morgenavisen Jyllands-Posten besøgte lejren i marts 2012, da det internationale samfund talte om, hvordan man kunne få hjælp ind til den syriske civilbefolkning

Publiceret 09-07-2012

Udsigt til døden
Bashar al-Assad råder over en af Mellemøstens største og bedst udrustede hære. Regeringssoldaterne er oprørsmilitserne militært overlegne, men oprørerne er klar til ofre livet i kampen mod Assad. Jyllands-Posten besøgte en militslejr i bjergene nær Tyrkiet i marts 2012.

Publiceret 09-07-2012

Selv børnene bliver skudt i Syrien
Adskillige børn blev dræbt i kampene i Syrien, da protesterne nåede landet midt i marts 2011. Hvad, der reelt foregik, er svært at vide. Syrien lukkede totalt af for journalister.

Publiceret 29-06-2012

Arabisk Forår

Læs magasinet Arabisk Forår (8.-10. klasse og ungdomsuddannelserne) som e-magasin her.
Læs magasinet Arabisk Forår

Artikler fra arkivet

Udvalgte artikler fra Jyllands-Postens arkiv er gjort tilgængelige for dem, der ønsker at gå yderligere i dybden med temaet.
Se artiklerne

Gå i dybden med artiklerne

Til hver artikel i magasinet Arabisk Forår har JP Undervisning lavet opgaver, som giver et udgangspunkt for at arbejde i dybden med stoffet. Få gode ideer eller brug opgaverne, som de er.
Gå til opgaver

Trænger du til en tænkepause?

Forskere fra Aarhus Universitet serverer i bogserien Tænkepauser spændende forskning på en lettilgængelig og brugbar måde. Bøgerne er gratis at læse og downloade som e-bog eller lydbog.
Gå til Tænkepauser