Sitemap | Avanceret søgning |

Europas udfordring

Herunder finder du artiklerne fra undervisningshæftet "Arabisk forår" om Europas udfordring efter forandringerne i Mellemøsten og Nordafrika. Hver artikel er udbygget med blandt andet opgaver og billeder.


Temaartikler

Chancesejlads mod Europa
Nogle så Det Arabiske Forår som muligheden for at bygge en ny tilværelse op derhjemme. Andre ville bare væk. Tusinder satte over Middelhavet med kurs mod den lille italienske ø Lampedusa, som ligger tættere på Tunesien end Italien. Jette Elbæk Maressa og Gregers Tycho besøgte øen en forårsdag i 2011.
Publiceret 29-06-2012

Det Arabiske Forår udfordrer Europa
Demokrati og frihed har sin pris. Før vidste Europa, hvad det havde med at gøre. Nu skal europæerne vænne sig til de nye naboer mod syd. Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) arbejder for mere samhandel med EU.

Publiceret 29-06-2012

Arabisk Forår

Læs magasinet Arabisk Forår (8.-10. klasse og ungdomsuddannelserne) som e-magasin her.
Læs magasinet Arabisk Forår

Gå i dybden med artiklerne

Til hver artikel i magasinet Arabisk Forår har JP Undervisning lavet opgaver, som giver et udgangspunkt for at arbejde i dybden med stoffet. Få gode ideer eller brug opgaverne, som de er.
Gå til opgaver

Han satte ild til sig selv

Læs den gribende historie om Muhammed Bouazizi, der satte ild til sig selv på grund af arbejdsløshed og ydmygende behandling.
Læs artiklen

Trænger du til en tænkepause?

Forskere fra Aarhus Universitet serverer i bogserien Tænkepauser spændende forskning på en lettilgængelig og brugbar måde. Bøgerne er gratis at læse og downloade som e-bog eller lydbog.
Gå til Tænkepauser