Sitemap | Avanceret søgning |

Mellemøsten og Nordafrikas udfordringer

Herunder finder du artiklerne fra undervisningshæftet "Arabisk forår" om de udfordringer, der venter landene i Mellemøsten og Nordafrika. Hver artikel er udbygget med blandt andet opgaver og billeder.


Temaartikler

Den nordafrikanske udfordring
Interview: Alene i Egypten skal der skabes en mio. arbejdspladser om året for at holde trit med arbejdsløshed og befolkningsudvikling. Dansk støtte til Det Arabiske Initiativ skal bruges på demokrati og frihandel, mener udviklingsminister Christian Friis Bach (R).
Publiceret 09-07-2012

Folkets tv-kanal
Mediemagt: Intet andet medie har spillet så stor en rolle under de arabiske revolutioner og er blevet underlagt så megen kritik som Al Jazeera. Men tv-stationens ledere afviser, at man har en bestemt dagsorden.

Publiceret 09-07-2012

Saudi-Arabiens nye dobbeltstrategi
Analyse: Efter forgæves forsøg på at kvæle Det Arabiske Forår i dets vorden er Saudi-Arabien slået ind på en ny strategi. Samtidig med, at den regionale supermagt holder sine undersåtter nede og nabolagets kongedømmer oppe, er saudierne begyndt at lempe regionens mest despotiske eneherskere ud.

Publiceret 09-07-2012

Arabisk Forår

Læs magasinet Arabisk Forår (8.-10. klasse og ungdomsuddannelserne) som e-magasin her.
Læs magasinet Arabisk Forår

Gå i dybden med artiklerne

Til hver artikel i magasinet Arabisk Forår har JP Undervisning lavet opgaver, som giver et udgangspunkt for at arbejde i dybden med stoffet. Få gode ideer eller brug opgaverne, som de er.
Gå til opgaver

Artikler fra arkivet

Udvalgte artikler fra Jyllands-Postens arkiv er gjort tilgængelige for dem, der ønsker at gå yderligere i dybden med temaet.
Se artiklerne

Trænger du til en tænkepause?

Forskere fra Aarhus Universitet serverer i bogserien Tænkepauser spændende forskning på en lettilgængelig og brugbar måde. Bøgerne er gratis at læse og downloade som e-bog eller lydbog.
Gå til Tænkepauser