Sitemap | Avanceret søgning |

Bahrain og Yemen

Herunder finder du artiklerne om uroen i Bahrain og Yemen fra undervisningshæftet "Arabisk forår". Hver artikel er udbygget med blandt andet opgaver, billeder og landeportræt.

Temaartikler

Vi har fået et nyt udsyn
Nobelpristager Tawakkul Karman mener, at Vesten efter diktatorernes fald kan se, at muslimer er fredelige folk, som deler drømmene om fred og frihed.
Publiceret 28-06-2012

Al-Khawaja - danskeren i Bahrain
Kritik af regime: Aldulhadi Alkhawaja er dansk statsborger, som blev fængslet i Bahrain efter at have demonstreret mod styret. Anholdelsen var brutal, fortæller hans svigersøn.

Publiceret 24-06-2012

Yemen var tæt på borgerkrig
I juni 2011 nåede oprøret for alvor til Yemen, hvor demonstranter og regeringsstyrker tørnede sammen i voldsomme kampe. Sanne Gram rapporterede på sikker afstand fra Beirut.

Publiceret 03-06-2011

Kritik af dronningen
Demonstranter i Bahrain: Dronningen bør fratage kong Khalifa det nye Storkors af Dannebrog.

Publiceret 21-02-2011

Vi er alle Ali
Demonstranter i Bahrain krævede frigivelse af politiske fanger herunder den prominente blogger Ali Abdulemam. Fem måneder efter hans forsvinden besøgte Sanne Gram familien.

Publiceret 21-02-2011

Bahrain slår ned på protester
I februar 2011 bredte Mellemøstens uro sig for alvor til Golfen. I Bahrain voksede protesterne. Politiet slog hårdt ned på demonstranterne.

Publiceret 18-02-2011

Arabisk Forår

Læs magasinet Arabisk Forår (8.-10. klasse og ungdomsuddannelserne) som e-magasin her.
Læs magasinet Arabisk Forår

Gå i dybden med artiklerne

Til hver artikel i magasinet Arabisk Forår har JP Undervisning lavet opgaver, som giver et udgangspunkt for at arbejde i dybden med stoffet. Få gode ideer eller brug opgaverne, som de er.
Gå til opgaver

Han satte ild til sig selv

Læs den gribende historie om Muhammed Bouazizi, der satte ild til sig selv på grund af arbejdsløshed og ydmygende behandling.
Læs artiklen

Artikler fra arkivet

Udvalgte artikler fra Jyllands-Postens arkiv er gjort tilgængelige for dem, der ønsker at gå yderligere i dybden med temaet.
Se artiklerne

Trænger du til en tænkepause?

Forskere fra Aarhus Universitet serverer i bogserien Tænkepauser spændende forskning på en lettilgængelig og brugbar måde. Bøgerne er gratis at læse og downloade som e-bog eller lydbog.
Gå til Tænkepauser

Landeportræt af Syrien

Syrien sad centralt i det komplicerede spil om fred i Mellemøsten. Efter oprørerne har Hafez al-Assad fået andet at tænke på. Læs portrættet af landet hvor oprøret blev langt og blodigt.
Læs landeportrættet