Sitemap | Avanceret søgning |

Egypten

Herunder finder du artiklerne om oprøret i Egypten fra undervisningshæftet "Arabisk forår". Hver artikel er udbygget med blandt andet opgaver, billeder og landeportræt.


Temaartikler

Egypten på slingrekurs: Det svære demokrati

Demokrati: Egyptens rejse mod demokratiet ser svær og lang ud. Særligt fordi der allerede fra begyndelsen er nogle grundlæggende mangler og misforhold.

Publiceret 14-12-2012

De skinhelliges fremmarch
Brev fra Kairo: Løbetur med forhindringer

Publiceret 25-06-2012

Hosni Mubarak var systemets mand
I modsætning til Syriens Assad og Libyens Gaddafi, der har spækket deres sikkerhedstjenester med loyale medlemmer af deres egen familie, klan, sekt eller stamme var Egyptens Hosni Mubarak blot den øverste funktionær i et militærdiktatur, der endte med at ofre ham.

Publiceret 25-06-2012

Sig til min far, at han ikke må være vred på mig
Ali Hassans søn, Muhbab blev dræbt under den egyptiske revolution, da han var på vej til Tahrir-pladsen. Famlien har lagt sag an mod den tidligere præsident Hosni Mubarak, som demonstranterne tvang til at gå af. Ali Hassan håber på, at dommen bliver dødsstraf.

Publiceret 25-06-2012

Kendisser lagt for had
Omvæltningen i Egypten rammer underholdningsbranchen. Egyptens svar på Justin Timberlake, sangeren Tamer Hosny, som før var elsket af befolkningen, hånes, fordi han støttede Mubarak.

Publiceret 21-06-2011

En terrorist ændrede holdning
Abboud al-Zumur blev kaldt topterrorist på grund af sin medvirke i attentatet på Anwar Saddat. Efter 30 år i fængsel tager han afstand fra væbnet kamp. Næsten.

Publiceret 14-06-2011

Medier i ny virkelighed
Efter Hosni Mubaraks fald vendte de statslige medier 180 grader og blev mere kritiske over for det gamle styre. Egyptens medier står over for store forandringer.

Publiceret 15-02-2011

Facebook og twitter var afgørende for uro
Sociale medier gør det sværere for diktatorer at bekæmpe et folkeligt oprør.

Publiceret 01-02-2011

Arabisk Forår

Læs magasinet Arabisk Forår (8.-10. klasse og ungdomsuddannelserne) som e-magasin her.
Læs magasinet Arabisk Forår

Artikler fra arkivet

Udvalgte artikler fra Jyllands-Postens arkiv er gjort tilgængelige for dem, der ønsker at gå yderligere i dybden med temaet.
Se artiklerne

Han satte ild til sig selv

Læs den gribende historie om Muhammed Bouazizi, der satte ild til sig selv på grund af arbejdsløshed og ydmygende behandling.
Læs artiklen

Gå i dybden med artiklerne

Til hver artikel i magasinet Arabisk Forår har JP Undervisning lavet opgaver, som giver et udgangspunkt for at arbejde i dybden med stoffet. Få gode ideer eller brug opgaverne, som de er.
Gå til opgaver

Trænger du til en tænkepause?

Forskere fra Aarhus Universitet serverer i bogserien Tænkepauser spændende forskning på en lettilgængelig og brugbar måde. Bøgerne er gratis at læse og downloade som e-bog eller lydbog.
Gå til Tænkepauser

Landeportræt af Syrien

Syrien sad centralt i det komplicerede spil om fred i Mellemøsten. Efter oprørerne har Hafez al-Assad fået andet at tænke på. Læs portrættet af landet hvor oprøret blev langt og blodigt.
Læs landeportrættet