Sitemap | Avanceret søgning |

Arabisk Forår

En bølge af politiske forandringer er skyllet gennem Mellemøsten og Nordafrika. Fra land til land slog Det Arabiske Forår spire i stater, som ikke hidtil har været meste kendt for demokrati og frihed i vestlig forstand. Revolutioner fjernede diktatorer, og lande blev ramt af borgerkrig.

Forandringerne fortsætter i Mellemøsten, og det er allerede en kendsgerning at Det Arabiske Forår vil påvirke Danmarks og EU's tilgang til Mellemøsten.

Med støtte fra Danida har JP Undervisning udgivet undervisningsmaterialet "Arabisk Forår", der gengiver og perspektiverer forandringerne i Nordafrika og Mellemøsten.

Undervisningsmaterialet fortæller historien om forandringsbølgen og sætter reform- og demokratiprocesserne i perspektiv.

Her finder du alle de artikler, du kan læse i undervisningshæftet "Arabisk Forår". Artiklerne har desuden fået tilknyttet opgaver, landefakta og landeportrætter.

Artikler fra arkivet

Udvalgte artikler fra Jyllands-Postens arkiv er gjort tilgængelige for dem, der ønsker at gå yderligere i dybden med temaet.
Se artiklerne

Gå i dybden med artiklerne

Til hver artikel i magasinet Arabisk Forår har JP Undervisning lavet opgaver, som giver et udgangspunkt for at arbejde i dybden med stoffet. Få gode ideer eller brug opgaverne, som de er.
Gå til opgaver

Landeportræt af Syrien

Syrien sad centralt i det komplicerede spil om fred i Mellemøsten. Efter oprørerne har Hafez al-Assad fået andet at tænke på. Læs portrættet af landet hvor oprøret blev langt og blodigt.
Læs landeportrættet

Trænger du til en tænkepause?

Forskere fra Aarhus Universitet serverer i bogserien Tænkepauser spændende forskning på en lettilgængelig og brugbar måde. Bøgerne er gratis at læse og downloade som e-bog eller lydbog.
Gå til Tænkepauser