Sitemap | Avanceret søgning |
Her vises der en flash-komponent, som kræver Shockwave Flash version 8
Hent og installer her.


Arabisk Forår

En bølge af politiske forandringer er skyllet gennem Mellemøsten og Nordafrika. Fra land til land slog Det Arabiske Forår spire i stater, som ikke hidtil har været mest kendt for demokrati og frihed i vestlig forstand. Revolutioner fjernede diktatorer, og lande blev ramt af borgerkrig.

Forandringerne i Mellemøsten fortsætter - og det er allerede en kendsgerning, at Det Arabiske Forår vil påvirke Danmarks og EU's tilgang til Mellemøsten.

JP Undervisning har produceret et nyt undervisningsmateriale, som fortæller historien om de forandringer, regionen har oplevet. Materialet er bygget op om tekster og billeder af Jyllands-Postens reportere, som har været til stede fra Tunesien i vest til Yemen i øst.

Produktionen og udsendelsen af undervisningsmaterialet er støttet af Danida.
Læs artiklerne
Billedserier

Da Nordafrika brød i brand

En række billedserier lavet af avisens dygtige fotografer dokumenterer urolighederne og den voldelige modstand fra de forskellige regimer. Det er barske fortællinger. Ikke alle med lykkelig udgang.
Se billedserier
Portrætter af lande

Bag om landegrænserne

Få indsigt i landene hvor urolighederne og demonstrationerne under Det Arabiske Forår var voldsomst og bliv klogere på landenes fremtidige udfordringer og styrker.
Læs landeportrætterne

Han satte ild til sig selv

Læs den gribende historie om Muhammed Bouazizi, der satte ild til sig selv på grund af arbejdsløshed og ydmygende behandling.
Læs artiklen

Bliv klogere på Bahrain

Vidste du for eksempel, at Bahrain ligger i Mellemøsten. Det er en øgruppe i Den Persiske Golf, øst for Saudi-Arabien. Landets hovedstad hedder Manama og den har 163.000 indbyggere.
Gå til landefakta

Gå i dybden med artiklerne

Til hver artikel i magasinet Arabisk Forår har JP Undervisning lavet opgaver, som giver et udgangspunkt for at arbejde i dybden med stoffet. Få gode ideer eller brug opgaverne, som de er.
Gå til opgaver

Arabisk Forår

Læs magasinet Arabisk Forår (8.-10. klasse og ungdomsuddannelserne) som e-magasin her.
Læs magasinet Arabisk Forår